image description

Witvis en IJsselbarbelen in slotaflevering VIS TV

In de twaalfde en laatste aflevering van seizoen 2021 reizen de presentatoren van VIS TV af naar de IJssel. Daar laden ze hun feederspullen uit de pickup en zetten ze hun tocht naar de rivier te voet voort.

 

Na een flinke wandeling door de uiterwaarden komen de heren aan bij een afgelegen kiezelstrandje – een uitgelezen stek voor barbeel aangezien deze vis van kiezels als ondergrond houdt. Vol verwachting maken de mannen hun zware feederstokken in orde en kiezen ze qua aas voor maden. De eerste uren blijven de vangsten beperkt tot een forse blankvoorn en een winde.

 



Krib verderop
Na een warme lunch die Daniël ter plekke bereidt, verkassen de heren naar een verderop gelegen krib. Hier komen de vangsten al snel op gang. Na meerdere windes en een flinke bui – waarbij de grote visparaplu als schuilgelegenheid dient – is het Marco die zijn hengel krom slaat op een sterkere vis. Daniël staat klaar met het landingsnet en wacht vol spanning af tot hij de vis in beeld krijgt. Zou dit de gewenste barbeel zijn?

Je ziet het aanstaande zondag 21 maart om 09:30 uur op RTL 7.



Kriskras door Nederland
Talrijke hengelsportdisciplines, bijzondere locaties en uiteenlopende vissoorten komen voorbij in seizoen 2021 van VIS TV. Twaalf afleveringen op rij trekken presentatoren Marco en Daniël kriskras door het land om in de meest ruige, waterrijke natuur van Nederland te vissen. Daarmee staat VIS TV 2021 net als vorig jaar garant voor avontuurlijke sportvistelevisie.



Outdoor en avontuur
Outdoor en avontuur staan niet voor niets centraal in VIS TV. Sportvisserij Nederland wil met het programma laten zien dat sportvissen veel meer is dan alleen het vangen van vis – ook aan kijkers die (nog) niet vissen. Met de fantastische natuur van Nederland als decor wordt sportvissen als gezonde buitenactiviteit gepromoot.