image description

Winston Gerschtanowitz op bezoek bij Save Our Sharks

Winston Gerschtanowitz op bezoek bij Save Our Sharks 

Postcode Loterij-ambassadeur Winston Gerschtanowitz bezocht onlangs enkele projecten van Save Our Sharks. Dit deed hij voor het RTL4 programma ‘Bestemming…’ waarin ambassadeurs langsgaan bij verschillende goede doelen die door de Nationale Postcode Loterij worden ondersteund.

Winston reisde af naar Saba en St Maarten en dook letterlijk onder in de wereld van natuurbehoud. Zo bezocht hij een enorme vuilnisbelt die ook in zee voor ernstige vervuiling zorgt en hielp hij mee met het taggen van haaien. Hierdoor zijn deze te volgen waardoor hun migratiepatronen kunnen worden bestudeerd.

De aflevering van ‘Bestemming…’ met Save Our Sharks wordt op zondag 10 september om 23.30 uur uitgezonden bij RTL4.
 
Save Our Sharks
Haaien zijn een onmisbare schakel in het ecosysteem in de oceanen. De sterke afname van haaien die momenteel wereldwijd plaatsvindt, kan onvoorziene gevolgen hebben voor al het leven in de oceanen, en daarmee ook op het land. Bovendien spelen ze op veel plekken een belangrijke rol als toeristische trekpleister voor duikers die speciaal naar hen op zoek zijn. Het is dus zowel van ecologisch als economisch belang dat haaien worden beschermd.

De Dutch Caribbean Nature Alliance voelde de noodzaak om snel actie te ondernemen en zocht de samenwerking op met de Nederlandse Elasmobranchen Vereniging (NEV). Samen startten zij de campagne Save Our Sharks met als doel betere wetgeving en handhaving voor haaienbescherming op de eilanden, het vergroten van de kennis over haaien door wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van kennis over haaien bij de bevolking op de eilanden en in Nederland. De in Nederland, Suriname en de Antillen populaire cabaretier Jörgen Raymann is ambassadeur van Save Our Sharks. Financiering voor het Save Our Sharks project is als Bijzonder Project toegekend door de Nationale Postcode Loterij tijdens het Goed Geld Gala van februari 2015.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -