Winnaars Anglermaps in de prijzen gezet!

Persbericht Anglermaps
Winnaars Anglermaps in de prijzen gezet!
Op 22, 23 en 27 oktober was het dan zover: de winnaars van de prijzenactie van Anglermaps werden beloond met hun gewonnen prijs voor deelname aan de actie van Anglermaps. De hoofdprijs, 500 euro aan hengelsportspullen bij Zunnebeld in Zwolle, was gewonnen door Bertijn van Steenhoven met een gedetailleerde viswaterreview van Breedsendijk, Yerseke.
Edo Lorist had zijn favoriete viswater aan het Noordzeekanaal beschreven en met maar liefst 86 stemmen op zijn artikel won hij een dag vissen met de viskayak samen met twee vismaten, verzorgd door Viskayaks.nl. De derde prijs werd in de wacht gesleept door Sjors Keij. Hij beschreef het Heidemeer in Heerenveen waar hij recent is komen te wonen. Met dit water verzamelde Sjors genoeg stemmen voor de derde prijs en viste hij een dag op steur, karper en meerval op de vijvers van Wild.
Hengelspullen uitzoeken in Zwolle
Bertijn van Steenhoven woont in Zeeland en moest dus wel een aardig stukje rijden voor zijn prijs bij Hengelsportwinkel Zunnebeld in Zwolle. Het is altijd weer leuk de reactie van onbekenden te zien als zij de hengelsportwinkel van Zunnebeld binnenkomen, aangezien je aan de voorkant echt niet kunt zien wat voor grote winkel er achter de voorgevel verscholen ligt. “Ik had verwacht dat ik met een prijs van €500 het halve assortiment wel mee moest kunnen kapen, ze zouden vast niet veel meer dan 3 hengels, een verdwaalde boilie en met wat geluk een pakje brasemhaakjes hebben. Nou, dat viel reuze mee: het assortiment van Zunnebeld is echt zeer uitgebreid!” Vertelde Bertijn mij later.
Na een kopje koffie en felicitaties door het team van Zunnebeld kon Bertijn, bijgestaan door twee vrienden, in de winkel voor 500 euro aan spullen uitzoeken. Bertijn is naast zeevisser ook een serieuze feedervisser en hier wilde hij dan ook spullen voor bij elkaar zoeken. Het eerste wat op zijn lijstje stond was een goed visplateau. En daar konden ze hem bij Zunnebeld heel goed bij helpen.
Aan de hand van een tour langs en uitleg van alle aanwezige merken hengelplateaus en uitbreidingen, liet Bertijn zich adviseren over het voor hem meest geschikte plateau. Het plateau werd uitgebreid met een feedersteun en zo ontstond een visplatform afgestemd op de omstandigheden en visserij die Bertijn beoefent.
Met nog wat geld over werd er gekeken naar een feederhengel. Uit het uitgebreide assortiment van feederhengels dat je vindt bij Zunnebeld, werd na goed advies gekozen voor een mooie Shimano-feeder, een lichte feeder voor op stilstaand en lichtstromend water. Een Shimano pickermolen maakte de set van Bertijn compleet.
De rest van het budget werd uitgegeven aan snoekuitrusting, voor Bertijn een tot aan die dag nog niet beoefende tak van de hengelsport. Een roofvisser vindt echt alles bij Zunnebeld en voor Bertijn was er gelukkig weer deskundig advies voor de keuze van zijn materialen.
Toch niet gek dat we vele uren hebben rondgezworven in deze uitgebreide sportviswinkel. Twee verdiepingen hengelsportspullen, daar kun je als sportvisliefhebber makkelijk verdwalen. Na nogmaals de felicitaties en een dagvergunning te hebben ontvangen van Team Zunnebeld konden we dan ook de snoekspullen gaan uitproberen in de viswateren van Zwolle Zuid waar een leuk snoekbestand te vinden is.
In Zwolle zuid konden Bertijn en zijn twee vrienden nog lekker de snoek achter de schubben zitten. Het duurde even voordat een snoek werd geland, maar toch eindigde de dag in Zwolle met vier snoeken. Bertijn reageerde op deze belevenis met: “Ik had nog nooit een snoek gevangen, dus dat zorgde voor een hartslag ergens boven de 250 slagen per minuut en een adrenalinegehalte dat je niet voor mogelijk houdt!”
De vraag wat Bertijn van Hengelsportwinkel Zunnebeld in Zwolle vond, beantwoordde hij enthousiast met: “Zunnebeld is echt een shop van formaat en het is zeker niet de laatste keer dat ik er geweest ben! Aardige mensen, goed assortiment en uitstekende klantenservice! Aanrader!”
Bertijn, bedankt voor je deelname en je prachtige viswaterreview op Anglermaps. Veel plezier met je feederuitrusting en dat er nog maar vele snoeken gevangen mogen worden!
Auke Jongbloed
Anglermaps.nl