Winnaar van de 26e World Cup Blue Marlin Championship bekend

Winnaar van de 26e World Cup Blue Marlin Championship bekend.

Winnaar van de 26e World Cup Blue Marlin Championship 2010 opnieuw naar de BillfishClub Sao Vicente op Cabo Verde! In navolging van 2006 toen de Happy Hooker I de World Cup won met een marlijn van 850 lb, werd dit in 2010 nog eens dunnetjes over gedaan.

Gevist werd in de Channel, de zee-engte tussen Sao Vicente en Santa Antao rondom een locatie die de naam veelzeggende naam Jurrasic Park toebedacht heeft gekregen. Dit gezien hier in het verleden al meerdere grote vissen werden gehaakt dan wel gevangen.

Slechts 15 minuten nadat de lures in het water lagen volgde de strike. In eerste instantie werd aan de organisatie nog een gewicht van 850lb doorgegeven, maar nadat de vis vlak bij de boot een serie sprongen maakte zag Capt. Berno Niebuhr het toch met een Grander van doen te hebben.

De gelukkige visser Chris Brand (zelfde visser als in 2006) had slechts 1,5 uur nodig om de vis bij de boot te krijgen. Het gewicht bleek 1078 lb. De vis had een lengte van 3,78 m. en een omtrek van 2.00 m. 

De World Cup wordt ieder jaar gehouden op de 4e juli. Overal ter wereld kunnen boten zich inschrijven en meedoen aan deze marlijn competitie. Dit jaar deden wereldwijd 149 boten mee.

Sao Vicente staat bekend al de beste locatie voor blauwe marlijn ter wereld. De BillfishClub heeft haar kwaliteit met 3 eerdere Aftco Awards en nu dus 2x winnaar van de  World Cup aan vriend en vijand meer dan bewezen

Voor beelden en meer informatie over het vissen op Sao Vicente, klik hier. 

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -