Westkapelle 1 zegeviert in visrijke wedstrijd

Persbericht Korpsvissen.nl 

Westkapelle 1 zegeviert in visrijke wedstrijd 

De 3e wedstrijd van de PENN Korpscompetitie werd zaterdag 6 september gevist in de Nieuwe Waterweg. SVV de Slufter had hier een ruim parcours uitgezet voor een wedstrijd waarbij vooral de technische vissers hun hart zouden kunnen ophalen.

Er zijn hier namelijk op verschillende afstanden tal van vissoorten te vangen die elk hun eigen vangstmethode vragen. Daarbij zorgen de aanwezige steenstort, onderwaterobstakels en krabben voor extra moeilijkheidsfactoren. Maak dan maar eens de juiste keuze.

Al snel bleek dat in vak A, het dichtstbij de zee gelegen, op grotere afstand gullen, steenbolken en kleine wijtingen het verschil moesten maken. Arthur van Tienen (Eagle Zeevisteam) en Rico ’t Mannetje (Zeenaald 2) gingen hier gelijk op en het verschil werd pas in de laatste minuten gemaakt (297 centimeter vs. 302 centimeter) in het voordeel van de laatste.



In het landinwaarts uitgezette vak E daarentegen was een goede kans dat tussen de zeevissen ook zoetwatersoorten het aas konden vinden. Kees Westdorp van het Vriendenteam 7 had zich hier het beste op voorbereid en was zo innovatief dat hij een aantal grote windes kon laten meten.

Maar dit was 'slechts' voldoende voor een 4e vakplaats. Arjan vd Zande (Zuiderduin Shimano) wist in dit vak zelfs de meeste centimeters van iedereen te vangen: 308 centimeter.

In de meeste vakken vormde grondels echter de hoofdmoot van de vangst, zowel eenpunters als vissen van 15 centimeter. Gilles Traas van het Zeevisteam Westland wist er dicht onder het kantje in 4 uur maar liefst 46 te vangen!

Daarnaast werden er de nodige botten en zeebaarzen gevangen, totaal 1100 vissen. De controleurs, die vandaag een gesponsord luxe lunchpakket ontvingen van Ceesvandervelde Metselwerken, hadden het er maar druk mee.

Bij het korpsvissen telt echter niet de individuele prestatie maar de gezamenlijke resultaten  van de beste 4 van de 5 teamleden. Voor de 3e keer op rij was de vangst van het korps Westkapelle 1 met afstand genoeg voor de dagoverwinning. Zij plukten de vruchten van het trainen in de weken voorafgaand aan de wedstrijd.



Zij zijn inmiddels huizenhoog favouriet voor de eindoverwinning. Het Bijl Zeeaas Zeevisteam bewees opnieuw dit seizoen in vorm te zijn en pakte de 2e plaats, vóór het Vriendenteam 7. De verschillen in het tussenklassement blijven echter overbrugbaar.

Op 11 oktober wordt de voorlaatste wedstrijd gevist aan het strand van Wijk aan Zee. De volledige uitslag, foto’s en informatie tref je aan op de website: www.korpsvissen.nl.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -