Westkapelle 1 wint PKC 2015

Persbericht Korpsvissen.nl

Westkapelle 1 wint PKC 2015 

De finale van de vijfde editie van de PENN Korpscompetitie vond afgelopen zaterdag traditiegetrouw plaats op het strand van Hoek van Holland. Leek het er vooraf op dat de prijzen al verdeeld waren, vorig jaar zorgde de slotdag toch voor grote verschuivingen. Met deze historie nog vers in het geheugen werd niets aan het toeval overgelaten. Zowel de teams van Westkapelle 1 (13 punten) als Spro (18 punten) hadden de dagen van tevoren getraind, maar ook ander teams hadden nog grote plannen!

Vanaf de schitterende locatie van HWSV vertrokken de 125 vissers naar de waterkant. Het schitterende najaarsweer deed echter menige visser fronsen, want veel licht en weinig wind is in het algemeen niet goed voor de visvangst. Toch leek dit niet uit te komen want direct na het beginsignaal vlogen de wijtingen het water uit.



Met name aan het einde van het B-vak kwamen er trekken van twee en drie stuks tegelijk! Helaas bleek dit alleen het eerste half uur het geval, daarna werd het sprokkelen voor een botje, baarsje of scharretje. Aan het einde van de wedstrijd werd duidelijk dat er toch grote verschuivingen zouden optreden voor het eindklassement.

Niet iedere deelnemer kon vis ter meting aanbieden en dan heb je gelijk veel punten aan je broek die de teamscore negatief beïnvloedt.

Terug in zalencentrum de Kiem evalueerden de captains zoals te doen gebruikelijk het afgelopen jaar en spraken zich unaniem uit voor een zesde editie in 2016. Na het gezamenlijk buffet volgde de prijsuitreiking.

Alle deelnemers ontvingen van hoofdsponsor PENN een detailhandelwaardebon of een mooie materiaalprijs. De top vijf viel een geldprijs ten deel en voor het podium waren er ook nog de Delftsblauwe borden. Maar wie o wie zou er met de door Zeehengelsport Magazine beschikbaar gestelde wisselbeker aan de haal gaan?

Het team van Westkapelle 1 had vandaag niets aan onduidelijkheid over gelaten en stelde met de dagwinst ook de eindzege veilig. Een klasseprestatie van een jong team, waar iedereen grote waardering voor had.

De spanning zat vooral in de rest van het podium waar het Spro-team en het Vriendenteam 7 gelijk eindigden. Op basis van de dagklasseringen kon Spro nog net de tweede plaats vasthouden!

Onder dankzegging aan de sponsoren, controleurs, participerende detailhandels, de sportvisserijfederaties Midwest en Zuidwest Nederland en niet in de laatste plaats de deelnemende verenigingen en teams kwam om 19.30 uur een einde aan de PKC 2015,

Foto’s, uitslag en eindstand van de competitie 2015 lees je op www.korpsvissen.nl.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -