Westin met Luc Coppens ontwerp

Persbericht Roven.nl

Westin met Luc Coppens ontwerp

Roven.nl heeft de primeur te pakken met de nieuwe series kunstaas en hengels van het Scandinavisch top merk Westin. Niet minder dan roofviscrack Luc Coppens bekend van het winnen en altijd hoog eindigen in het NKS klassement heeft zijn visie laten gelden bij de ontwikkeling van deze hengels en softbaits.
 
Na een samenwerking van meer dan een jaar tussen Luc en de productontwikkelaars is er een hengel op de markt gebracht die kan gelden als de ideale verticaalhengel. De combinatie van brute kracht, gevoeligheid en lichtgewicht maakt deze Westin W8 Powerlux Vertical tot een perfecte keuze voor de verticaal visser. 
 
De hengel is perfect uitgebalanceerd voor het gebruik met een lichte molen in de maat 1000 tot 2500. Door het nieuwe 3M Powerlux Composites te gebruiken in het carbon wordt de hengel lichter, sterker, gevoeliger en sneller reagerend dan welke andere verticaalhengel die u ooit heeft geprobeerd. 
 
De hengel heeft een lengte van 1,88 meter: zeer prettig vanuit een hoge aluminium boot of een bellyboot. Het ideale gewicht loodkop voor deze hengel bedraagt tussen de 14 en 28 gram. De hengel is eendelig uitgevoerd om de perfecte actie te verkrijgen en met 100 gram gewicht is de hengel een genot om mee te vissen.
 
Uiterlijk onderscheidt de hengel zich ook sterk door de mooie handgeschilderde hammerite kleur (Fe2O3 Iron Oxide) die de blank en reelhouder heeft gekregen. De bovenkant van de reelhouder is gemaakt van 360° custom designed 1k fijn gewoven carbon wat de reelhouder dan ook helemaal afmaakt.
 
Eendelig uitgevoerd om de perfecte actie te verkrijgen.
 
De blank in het handvat is versterkt met extra kruislings kevlar vezels. Het handvat zelf is gemaakt van EVA compact duplon met een antislip oppervlak. De geleideogen zijn van het bekende merk Fuji in de hoge kwaliteitsklasse. De hengel is geleverd in een luxe Pentagon Cordura tube als kers op de taart. De perfecte hengel is eindelijk op de markt gekomen.
 
EVA compact duplon met een antislip oppervlak.
 
Hier zijn de Westin molen hengels te bekijken bij Roven.nl.
Hier zijn de Westin reel hengels te bekijken bij Roven.nl.
 
Ook nieuw zijn de Westin Twin Teez en Mega Teez, tevens ontworpen door Luc Coppens. De Twin Teez is met 15 en 20 centimeter de perfecte vork twintails om de snoekbaarzen en snoeken te belagen. Het grote model Twin Teez is tevens ideaal om het nieuwe half water vissen (pelagic fishing) uit te oefenen. 
 
Deze nieuw techniek is overgewaaid uit Scandinavië en brengt recordvissen uit wateren waar lang gedacht werd dat deze daar niet meer zwommen. De Westin TwinTeez zijn het mooist gemonteerd op een Westin RoundUp jigkop die precies past op zijn voorgevormde voorkant. 
 
TwinTeez.
 
Wat ook geheel nieuw is dat dit de eerste softbaits zijn waar twee buisje worden meegeleverd met stalen kogeltjes erin. De buisjes zijn uit glas gefabriceerd waardoor de ratels veel luider klinken als dat deze zoals bij andere fabrikanten in plastic buisjes geleverd worden. De Westin TwinTeez heeft een interne kamer om een van de glazen ratels, die meegeleverd zijn, te huisvesten. 
 
Hier zijn de Twin Teez te bekijken bij Roven.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -