Westin Dynamic Powershad-T

Westin Dynamic Powershad-T 

Door Berthil Bos

Zoals de meesten van jullie inmiddels weten, mag ik heel graag met kunstaas van rubber vissen en dan het liefst wat jezelf moet verzwaren d.m.v. een loodkop. Graag neem ik dan ook een maatje groter dan normaliter wordt gebruikt, zonder dat ik mij vergrijp aan mega siliconen, met een dito werpgewicht.

Mijn max. ligt rond de 100 gram en soms ietsje meer. Ten eerste valt deze afmeting goed op in het water en ten tweede vist men hier tot nu toe nog niet zoveel mee en dan vooral werpend. De snoek en ook de snoekbaars hebben hier geen enkele moeite mee al moet je bij de glasoog meestal wat terug in de afmeting. Ik heb het hierover rubber met een lengte van 21 t/m 27 cm. die met een loodkopje van ca. 10 á 15 gram ondiep aangeboden wordt. Bij elkaar opgeteld zitten we dan snel tegen de 100 gram of iets meer.


Grote flappen rubber zijn op groot water niet snel te groot.

Tot voor kort gebruikte ik hiervoor een wat langere jerkbaithengel die dit gewicht goed aankon en die ook nog iets over had. Dit is heel belangrijk, omdat je dan gemakkelijk een hele dag kan werpen, zonder spierballen te kweken. Door de hardheid van deze jerkstok kon ik ook gemakkelijk de haak zetten, ook op grotere afstand. Maar op die wat grotere afstand, die soms nodig is, was het goed sturen van het rubber vaak een probleem. Vooral bij waterplanten, waar je net overheen moest zien te komen, was de jerker net te kort.

Er zijn wel wat langere hengels op de markt, maar die hadden voor dit grotere rubber net te weinig power. Een onderhands worpje konden ze nog wel hebben, maar op een bovenhandse worp reageerden deze hengels niet al te goed. Gelukkig heeft b.v. een shad weinig weerstand onder water, waardoor ik mij geruime tijd goed gered heb.



Toch hoopte ik altijd dat er een kwaliteitshengel op de markt zou verschijnen die dit hogere werpgewicht aankan en wat extra lengte heeft voor het sturen, zonder dat het een slappe dweil wordt en genoeg snelheid en body behoud. Verder moest het voor mij een baitcaster zijn, omdat ik zo graag met een reel vis.

Luc Coppens, die wist dat ik graag op jacht ga met wat groter rubber, liet mij nog niet zolang geleden een hengel zien die deze, volgens hem, verwende eigenschappen in zich had. Onder de naam DYNAMIS POWERSHAD-T heeft het merk WESTIN een hengel in zijn programma die, mij als verslaafde shadvisser, goed zou bevallen werd er gezegd. Ik heb er op het einde van het afgelopen seizoen nog een aantal keren mee mogen vissen en ik was bij de eerste worp al verkocht.


Ook ander kunstaas zoals de spinnerbait kan je met deze lengte bijzonder goed presenteren.

De hengel kan gewichten van 60 tot 180 gram aan en hierdoor heb je voldoende over om shads tot dik in de twintig centimeter cm. en natuurlijk ook ander kunstaas. Hierdoor kan je de gehele dag op een relaxte manier het kunstaas weg te zetten. Door de wat gevoeliger top is het kunstaas ook uiterst subtiel te vissen en door de kwaliteit van het carbon is ieder tikje te voelen.

Zoals ik al zei kan je natuurlijk ook andere kunstaassoorten met deze wat langere hengel uitermate goed presenteren, waarbij ik denk aan Swimbaits en niet te vergeten Spinnerbaits over en door de planten. Ook de kantvisser doet zijn voordelen met wat extra lengte en daarom kan je de Dynamic Powershad-T ook goed gebruiken in bijvoorbeeld de polder, als je je daar wilt onderscheiden met wat groter kunstaas.

Kijk hier voor meer informatie over deze hengel.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -