Werpen en vissen met de BFT Microwave LCS 8’, 10-40gram

Persbericht BFT shop

Werpen en vissen met de BFT Microwave LCS 8', 10-40 gram 

Door Bas van den Hoed (Team BFT Shop)

De eerste indruk is positief. Mooie strakke hengel die netjes afgewerkt is met een goed in de hand liggende molenhouder. Bij de hengel komt een nette foedraal zodat deze veilig kan worden vervoerd.

Materiaal waarmee werd gevist:
BFT Stealth spinning reel maat 3000.
Strike Pro Strike Wire x8 0,23mm 16 kg.
Onderlijn afhankelijk van het kunstaas bij het gebruik van pluggen 100lbs. 7strand titanium met gelagerde wartel en Stay-Lock.
Bij het gebruik van tube fly’s heb ik gebruik gemaakt van een 50centimeter Flexonit onderlijn met daarop een brass bullit sinker van 3,5gr en twee glazen kralen.

Waar gevist
Poldersloten en een vaart met een maximale diepte tot 1,5 meter tot aan het groten water (de Kaag met windkracht 4/5 en tijdens windstille omstandigheden).

Actie
De hengel heeft een mooie strakke actie en is afgewerkt met goede componenten van American Tackle Company.



Op de molen houder zit een soort bobbel waardoor deze bijzonder prettig in de hand ligt.

De ogen zijn op de volgende manier uitgevoerd en hier ben ik nog het meest benieuwd naar, de hengel is tegenstelling tot normaal gesproken uitgevoerd met een zogenaamd 'Microwave Line Control System'.

Dit wil zeggen dat het eerste oog een ring in het midden heeft waardoor er naar zeggen van de fabrikant verder en preciezere worpen worden gemaakt .

Meer info in dit YouTube filmpje:


Verslag – Eindelijk vissen…
Dit was voor mij de eerste dag met deze set. Mijn keuze is gevallen op de 10-40gr hengel omdat ik licht verzwaarde streamers wil kunnen vissen, net als aan de vlieghengel, maar dan met de spinhengel. Ook wil ik er wat grotere shads mee vissen op niet te lichte loodkoppen tot zeven gram en roofbleipluggen.

Na een barre tocht door windkracht 4/5 zijn we aangekomen met vaste vismaat Pom op ons thuiswater De Kaag. De wind zit er goed in en wij zijn beiden bezorgd of we vandaag de hengel wel goed aan de tand kunnen voelen gezien de lichte werpgewichten die ik er mee wil gaan werpen.

Aan de andere kant bood dit juist ook meteen de mogelijkheid de hengel stevig aan de tand te voelen.

Wij varen een van de velen poelen in, de driftzak gaat overboord en we zijn klaar om te gaan.

Als aas gebruik ik een tube fly die door Henk Graafsma gemaakt is. De montage hiervan is als volgt gedaan; speld bevestigd aan de hoofdlijn waaraan ik vervolgens de onderlijn bevestig met daaraan het Bullet gewichtje (ook bekend als texas rig loodjes) en de tube fly.

Nu begint de vuurdoop ik verwacht hier namelijk ver mee te gooien en bijna net zo rustig te kunnen vissen als met een vliegvishengel.

Over het werpen kan ik maar een ding zeggen: Wat een werpkanon is dit.

Ondanks de vele wind die er staat ben ik prima in staat de streamer te krijgen waar ik dat wil. Dit is wel met de wind mee. Langzaam vis ik tikkend de tube fly terug zoals ik deze ook binnen zou strippen met de vliegenlat.

Na een aantal worpen krijg ik een voorzichtige aanbeet welke ik helaas niet kan verzilveren.

Na een aantal driften gemaakt te hebben krijgen we de wind tegen en kan ik kijken of de hengel doet wat ik verwacht. Het werpen viel niet tegen, ik moest inleveren op de afstand maar dat was iets waar ik al vanuit was gegaan. Een ding weet ik wel zeker: met de vliegvishengel had ik hier nu niet op deze mannier kunnen vissen.

Aaswissel…
Na heel wat worpen vind ik dat het tijd wordt om eens van aasje te wisselen en mijn oog is gevallen op een Fox Pro shad van 18 centimeter met een zeven grams loodkop zodat ik deze langzaam kan vissen.

Het werpen van de shad gaat onwijs makkelijk en ik gooi afstanden waarvan ik denk dat ik deze niet zou gooien met de gewonen ogen op een spinhengel. De microwave guides waarvan ik eerst dacht dat ze niet heel veel verschil zouden maken hebben nu laten zien dat deze weldegelijk een behoorlijk verschil maken.

Duurzaamheid 
Hier kan ik nog niet veel over zeggen gezien de korte duur dat ik de hengel in bezit heb. Wel ben ik van mening dat indien er op een normale mannier met deze hengel wordt omgegaan deze een geruime tijd met veel plezier kan worden gebruikt.

Merk: Big Fish Tackle

Productnaam: Microwave LCS 8ft (240 centimeter) 10-40gr. 

Type product: hengel.

Uitvoeringen: spinhengel, voor andere uitvoeringen zie ook bftshop.nl

Verkrijgbaarheid
Importeur: www.pikemasterlures

Winkel: www.bftshop.nl

Eindoordeel
Meer dan tevreden over de hengel! De hengel presteert boven mijn verwachting. De blank is behoorlijk strak, de componenten zijn goed en de werp eigenschappen zijn meer dan bijzonder.

Punt van verbetering
Tijdens het testen met tubeflys en streamers had ik het idee dat dit makkelijker zou gaan als ik een dunnere ronde hoofdlijn zou gebruiken. Ik zal voorlopig nog lang met deze hengel vissen omdat deze me erg bevalt maar zal wel de lijn vervangen voor een dunnere dynema om het beste werpresultaat te halen.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -