Werkzaamheden Noord- en Zuidpier



Bericht van Sportvisserij MidWest Nederland

Werkzaamheden Noord- en Zuidpier

Woensdag, 14 september 2011 - In de periode van 16 september tot eind december 2011 voert Ballast-Nedam onderhoudswerkzaamheden uit aan de havendammen te IJmuiden en Wijk aan Zee, onder sportvissers beter bekend als de Noord- en Zuidpier. 

Bron foto: Zeevissen.com
 
Deze werkzaamheden worden jaarlijks in opdracht van Rijkswaterstaat uitgevoerd. In afwijking van de gebruikelijke onderhoudsperiode (mei- oktober), zal dit nu in september van start gaan. Tijdens deze werkzaamheden worden de pieren afgezet/ dichtgezet en is de toegang verboden. Vanuit het oogpunt van veiligheid mogen er geen mensen in en om het draaibereik van machines en vrachtauto’s komen.

- In de periode van 3 oktober tot eind december worden ze werkzaamheden uitgevoerd op de Zuidpier.

- In de periode van 19 september tot 5 oktober worden de werkzaamheden uitgevoerd op de Noordpier.

De werkzaamheden omvatten in het kort:
Herstelwerkzaamheden aan het talud naast de pieren en het plaatsen van nieuwe betonblokken op het talud. Daarnaast voeren ze een nieuwe voorraad blokken aan. Deze zullen te zijner tijd worden gelost nabij de opgang van de zuidpier waar ze ook benodigd zijn.

De werkzaamheden vinden in principe plaats van maandag tot en met vrijdag, het tijdstip is afhankelijk van het getijde en natuurlijk van de weersomstandigheden en kan derhalve afwijken van de reguliere tijden. Voorafgaand aan de werkzaamheden worden deze op voorwaarschuwingsborden aangekondigd die op de opgang van de pieren geplaatst worden.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -