Werkzaamheden aan noord- en zuidpier

Werkzaamheden aan noord- en zuidpier

Door Luc Mom

Via een betrouwbare bron die in direct contact staat met Rijkswaterstaat, heb ik de volgende gegevens verkregen over de op handen zijnde afsluiting van de noordpier te Wijk aan Zee  en de zuidpier te IJmuiden. 


De werkzaamheden zijn begonnen.

De zuidpier is reeds afgesloten omdat de werkzaamheden daar op 21 juni 2010 zijn begonnen en de duur van de werkzaamheden is ongeveer drie weken vanaf deze datum.

De werkzaamheden op de noordpier beginnen iets later dan gepland, te weten 5 juli tot ongeveer 23 juli 2010. Een vaste einddatum is niet te geven omdat e.e.a. onderhevig is aan de weersomstandigheden. De werkzaamheden bestaan uit het uitboren van oude blokken en het plaatsen van nieuwe blokken die de pieren dan weer tegen de elementen moeten beschermen de komende jaren.

Overdag wordt er met zwaar materieel gereden zodat vissen onmogelijk is. Tevens staan er verbodsborden op de pier dus als u deze overtreedt weet u dat u een boete of schade riskeert. Dat lijkt mij niet verstandig dus om te doen.


Nieuwe bescherming maken voor de aankomende jaren.

Over opening van de pieren in de avonduren bestaat onduidelijkheid. Rijkswaterstaat is geneigd, vanwege de aanwezige apparatuur op de pier en de kans op vandalisme hiervan, de pier afgesloten te houden, maar zeker is dit allerminst. Mocht u hierover toch nog vragen hebben verwijs ik u graag door naar RIk’s hengelsport, Baanstraat 80 te Beverwijk, telefoon : 0251-270 706.

Hopelijk duren de werkzaamheden niet langer dan gepland zodat we daar gauw weer veilig onze hengels kunnen uitgooien.

Lucky Luc Mom

Voor meer informatie, klik hier.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -