Wereldrecord zeebaars van maar liefst ruim 12 kilo!

Zicht op zeebaars 175 

Door Joop Folkers

Schipper Diego Bedetti vist vanuit Ancona (Italië) met véél succes op blauwvintonijn in de visrijke Adriatische Zee. Naast het trollen wordt er evenals rond de Ebro Delta ook werpend met pluggen rond de oppervlakte gevist.

Een sensationele visserij die zijn weerga niet kent. Tijdens het trollen op rode snapper komt het regelmatig voor dat de dieplopende pluggen worden getorpedeerd door knuppels van zeebaarzen die in gewicht variëren van 6 tot 7 kilo of zwaarder.

Ergens in februari ving Diego tijdens het trollen met ruim 20 centimeter grote diepduikende pluggen met regelmaat prachtige zeebaarzen waaronder deze reus van ruim een meter met het unieke (wereldrecord staat op 10 kilo!!) gewicht van maar liefst ruim 12 kilo!

Een topvis die Diego volgens eigen zeggen niet heeft geclaimd omdat deze niet werpend was gevangen. Maar dat maakt de vangst er zeker niet minder mooi op. Naast tonijn en zeebaars staat dit deel van de Adriatische Zee bekend om de vangst van enorme leervissen.

Volgens Diego zijn de concentraties bluefish rond dit gebied zo extreem groot dat men er nauwelijks gericht op zeebaars kan vissen omdat de pluggen vrijwel continu worden 'geteisterd' door aanbeten van enorme bluefish! 

De vis is na een serie foto’s weer netjes in goede conditie teruggezet.   


Dit soort stoere baarzen kom je langs onze kust slechts een enkele keer tegen.


Een dikke 10+ ponder is hier al een echte knuppel.


Ook de good old Culprit blijft hier een supershad.


toppers van onze kust!


Zulke vissen maken je dag goed!

Voor meer informatie over dit unieke gebied kun je terecht op de site www.adventureangler.net (Dan Konig)

Stekel ze,
Bass Whisperer,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -