image description

Wereldkampioen Ruud van Noord!!

Taart van het Welsh team voor de nieuwe wereldkampioen Ruud van Noord !

Ruud van Noord uit Oud-Beijerland heeft in Wales voor het eerst in zijn carrière een individuele gouden plak veroverd op het WK Kustvissen. In vier wedstrijddagen bleef hij de mondiale concurrentie overtuigend voor. Met zijn team eindigde Van Noord op de zesde plaats, net als de Nederlandse dames.

Hoewel Van Noord en zijn team al drie dagen goed gevist hadden, kwam alles aan op de laatste wedstrijddag. Een voordeel voor Van Noord was dat zijn vak die dag meer werpruimte bood. Doorslaggevend was de rust die hij bewaarde. Zelfs toen vlak voor aanvang van de wedstrijd zijn voorkeurshengel brak, bleef hij kalm.

Zelf blikt Van Noord met gepaste blijdschap terug op zijn overwinning. "Natuurlijk ben ik trots op mijn prestatie, maar ik had liever samen met mijn teamgenoten voor Nederland iets moois neergezet."


Wereldkampioen Ruud van Noord
 

Zelden dichterbij geweest

Ook de gezichten van Van Noord’s teamgenoten stonden ondanks zijn gouden plak na de wedstrijd somber. Met nog slechts één wedstrijddag te gaan had het team veelbelovend tweede gestaan. Uiteindelijk eindigden de mannen op de zesde plek en ging Portugal er met de winst vandoor. “We spraken direct na de wedstrijd onderling geen woord”, aldus Van Noord. “Als team zijn we zelden dichterbij een eerste plek geweest.”

Tot het gaatje

Coach Arthur van Tienen baalde met zijn mannen mee, maar heeft inmiddels niets dan lof voor zijn team. “Ze hebben een goede voorbereiding gehad en zijn tijdens de wedstrijd tot het gaatje gegaan”, blikt hij terug. “Ook de sfeer was vanaf het begin uitstekend. We waren er klaar voor, maar helaas mocht het niet zo zijn.” 

Van Tienen is extra blij voor Van Noord, die zijn gouden plak volgens hem dik verdiend heeft. “Ruud is een klasbak en dat niemand hem gek krijgt, heeft hij dit WK opnieuw bewezen. Aan die rust en aan zijn kunde dankt hij deze gouden plak.”

Overzicht uitslagen

Portugal is de nieuwe wereldkampioen kustvissen 2018 bij de heren; bij de dames werd Frankrijk wereldkampioen. Beide Nederlandse teams – de heren én dames – eindigden op de zesde plaats. De hoogste individuele notering bij de dames was voor Christel Verhage, die zestiende werd. 

Alle uitslagen zijn terug te vinden op www.fips-m.org

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars 380
Willem Moorman -
image description
ZEXUS: De buitencategorie hoofdlampen
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 379
Willem Moorman -