Weekje Oostenrijk (3)

Weekje Oostenrijk (3)

Zondag

Vandaag is het maar liefst 30 graden. De meren zitten nu bomvol toeristen, maar ook de Tirolers zelf willen even bijkomen. Toch maar besloten om niet het water op te gaan. Massa’s mensen op een kluitje trekken me niet.


Als alternatief, en die heb je hier gelukkig, ga ik naar de top van de Horn. Ongeveer 2100 meter klimmen en terug met de gondel. Het is echt uniek om te zien hoe het landschap eruit ziet van een hoogte van 2000 meter.

                       


“Schitterend uitzicht vanuit de gondel”

Tijdens een hapje eten op 2000 meter hoogte raak ik aan de praat met sportvisser “Herbert” . Het kan soms raar lopen. Morgenvroeg om 9.00 uur is hij bij mijn appartement om te gaan vissen. Ook weet hij een viswinkel in de buurt waar ik graag even wil neuzen.


Maandag

Het is opnieuw prachtig weer. De nevel trekt langzaam omhoog en de wolken maken plaats voor de zon. Herbert is om klokslag negen uur paraat. Tijdens een bak koffie vertelt Herbert dat hij in het dorp Kossen, vlakbij St. Johan een mooie plas weet waar behoorlijke snoeken en ook dikke forellen zwemmen. We gaan snel op pad te gaan want de zon begint al aardig te prikken.

                       


“Herbert is ter plaatse goed bekend…”

Eenmaal ter plaatse zien we voldoende waterplanten. Meteen gaan we aan de slag met jerkbaits. Die jerkbaits vind Herbert wel vreemd, grote stukken hout in alle maten en kleuren, die had hij nog nooit gezien. Echter geen enkele aanbeet op de jerkbaits. Zou het dan toch te warm zijn? Op een witte grote shad krijgen we een snoek zo gek, dat hij aanvalt, echter net voor de kant gaat hij eraf, sjeise!

Met kleine spinners en poppers gaan we daarna de forellen te lijf. Herbert vangt binnen enkele minuten op een spinner de eerste mooie forel. Bij mij doet een fel oranje poppertje het goed. Het is magnifiek om te zien hoe een forel zo’n poppertje opslurpt, doet me denken aan de black bass in Spanje. Black bass trekt wel harder en onvoorspelbaarder dan een forel, maar de aanbeten zijn even spannend. Uiteindelijk vangen we samen meer dan twintig forellen. Uitstekende sport aan licht materiaal.

                       


“Die poppertjes waren ze gek op…”

Een leuk klein winkeltje in het centrum van St.Johan heeft veel materiaal op het gebied van roofvissen. Aan softbaits zie ik een aantal onbekende modellen. Men schenkt hier veel aandacht aan de presentatie van dode aasvissen. Met speciale dobbers welke tijdens het slepen van diepte veranderen en diverse geurstiften die op dood aas kunnen worden gesmeerd, probeert men de snoeken te verleiden. Ik heb weer een paar nieuwe dingen kunnen vinden en dat doet me goed.

                       


“Weer wat nieuwe shads op de kop getikt”

Samen met Herbert drink ik een halve liter. Morgen zit het er weer op. Al met al heb ik toch leuke dingen meegemaakt. Er is hier ook genoeg te beleven naast het vissen en dat is ook veel waard. Normaal gesproken was ik die berg ook niet opgegaan en dat was toch wel heel erg mooi. De les die ik uit deze reis geleerd heb dat ik me beter kan voorbereiden. De volgende keer weet je wat je te wachten staat. Herbert is gelukkig een contact waarmee ik mijn voordeel mee kan doen.

Met sportgroeten

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -
image description
Kleding voor de shad. ( Deel 6 )
Willem Moorman -