image description

Wederom een nieuwe locatie bij Visreis.nl

Mexico, Puerto Aventuras, trollen, jiggen en popperen.

 Puerto Aventuras heeft de moderne visser veel te bieden. Op loopafstand van de haven liggen uitgestrekte zandstranden met palmbomen en het weer is over het algemeen zelfs in de winter uitstekend te noemen.

Je verblijft comfortabele appartementen voor 2, 4, 6 en 8 personen die compleet zijn ingericht met een volledige keuken, woonkamer, luxe badkamer, voorzien van airco, en direct bij de haven. Elke woning heeft een eigen jacuzzi op het terras. Tevens is er een gedeeld zwembad waar het na het vissen prima relaxen is.

Trollen, jiggen en popperen zijn visserij methoden die hier toegepast worden. Het aantal vissoorten en dus ook de visserij is hier bijzonder divers. In het najaar t/m vroege voorjaar (oktober-februari) is dit een absolute hotspot voor het jiggen op amberjack, snappers, groupers en meer bodembewoners. Op korte afstand varen vanaf de haven bevindt zich namelijk al de dropoff waar het ongeveer 100 meter is en de zee naar een fenomenale diepte van meer dan 600 meter gaat. Het is op precies dit soort drop offs dat deze bodembewoners zich graag ophouden.

Vanaf maart tm juli kun je hier ook regelmatig zeilvissen tegenkomen, waarop dan ook vaak de focus ligt bij de lokale vissers, maar vergeet ook vooral niet de marlijn, dorado, en zwartvin tonijn die in deze periode ook hun piekmoment hebben. Dat kan zowel trollend met kunstaas of natuurlijk aas maar soms ook zelfs op poppers of stickbaits. Je kan hier overigens ook je hengelmateriaal huren en dat kost 30 euro per persoon per dag waarbij verloren gegaan (kunst)aas vergoed dient te worden.

 Vriend Jack Crevelle, haai (vooral rifhaaien en bullshark) en hele grote barracuda zijn het hele jaar door aanwezig zodat je hier altijd actie mag verwachten. Ook zijn er in de zomermaanden tarpons tot een kilo of 80 te vinden, die overigens niet gemakkelijk te vangen zijn hier. En zelfs een Cubera kan je popper explosief van de oppervlakte pakken. Hoef je alleen nog maar even je vismaten zo gek te krijgen en te boeken!

Voor het vissen maken we gebruik van een panga van ruim 7 meter lang met een 75 PK motor. De boot is voorzien van alle benodigde veiligheidsapparatuur en vergunningen. Jeremias Lunas is een van de lokale kapiteins en is bekend om zijn goede vangsten en kennis van het lokale water. Hij neemt je mee naar de beste stekken op jacht naar de grote amberjacks, groupers, barracuda’s, zeilvis, tonijn etc en de mooiste herinneringen. Deze stekken liggen op korte afstand tot maximaal 20 minuten varen.

De visdag begint ’s ochtends vroeg en je vertrekt om 7 uur. De visboten bevinden zich op korte loopafstand van de appartementen. Vervolgens ben je 5 of 8 uur (naar eigen wens) op pad om te vissen en keer je rond 12 of 15 uur weer terug aan wal. Dan ben je in de namiddag vrij om zelf in te vullen met een bezoek aan een terras, strand of een middagdutje om bij te komen van een dag hard werken.

De reis wordt op maat gemaakt. Vanaf Cancun waar je landt met het vliegtuig wordt je opgehaald met een privé taxi die je naar je locatie brengt. Als je hier een week verblijft en 5 dagen vist van 8 uur, inclusief lunch en softdrinks, taxi, verblijf in een luxe appartement op basis van 2 personen in 1 slaapkamer en de vlucht zijn de vanaf prijzen voor 4 personen 2100 euro pp, bij 3 personen 2400 euro pp en bij 2 personen 3000 euro pp. Let op: dit zijn vanaf- / richtprijzen

Kijk hier voor de webpagina https://www.visreis.nl/bestemmingen/big-game/puerto-aventuras/

En hier voor de uitgebreide digitale brochure: https://www.visreis.nl/files/2018/09/Mexico-Puerto-Aventuras.pdf

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars 406
Willem Moorman -
image description
Struinen met Jaimy : Deel 3
Willem Moorman -