WCC Nieuws: Succes voor Jan Mertens, team Captain JRC.

WCC Nieuws: Succes voor Jan Mertens, team Captain JRC.

Een bijdrage van Robert Valkeneer - PureFishing

Dat we aan de “grote-vissenoever” zaten, hadden onze buren al bewezen. Jan Mertens kreeg zijn deel vannacht, “een schone vis”, zoals de Belg zelf zei. Een spiegel van maar liefst 22 kilogram gevangen op de testboilie van Berkley. Deze vis was voor Jan een verlaat verjaardagscadeau, hij vierde zijn verjaardag gisteren aan de waterkant.


Trotse Jan met een fraaie vis.


Commentaar overbodig.

Het weer op Madine was gisteren stormachtig. Vanwege de sterke wind mochten er ‘s middags geen boten het water op. Dat was voor veel vissers aanleiding om even bij te slapen.

Rob Tough en Tom Dunlop, de leiders in het toernooi tot nu toe, maakten hier dankbaar gebruik van. Zij hebben voor de tweede nacht op rij flink huisgehouden. De eerste nacht 6 vissen en gisternacht 8 vissen.

Toen ik gisterochtend bij de mannen aankwam hadden zij nog twee 19 kilo vissen in de zak en moesten ze er nog twee wegen. Als klap op de vuurpijl werden er nog twee vissen bijgevangen, werkelijk ongelooflijk! Zij zijn dan ook bijna niet meer in te halen met meer dan 260 kilo op de teller na 3 nachten.

Zojuist kreeg ik een telefoontje dat letterlijk insloeg als een bom! In de sectie waar onze eigen Dave Lane vist, is zojuist een 30 kilo zware bom uit de 1ste Wereldoorlog gevonden. De omgeving van Madine (vlakbij Verdun) is tijdens de 1e Wereldoorlog een waar slagveld geweest, bunkers en kraters zijn hier nog volop te vinden.

Vandaag komt de EOD om de bom onschadelijk te maken. Nog een paar spannende uren te gaan.

Wordt vervolgd!


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Pielen In Zwolle!
Willem Moorman -
image description
Als de vogeltjes fluiten, willen wij naar buiten.
Willem Moorman -