Watermill: Iers Roofvisresort met succesgarantie (deel 6)  Conclusie en goede voornemens

Watermill: Iers Roofvisresort met succesgarantie (deel 6) 

Conclusie en goede voornemens 

Door Berthil Bos en Willem Moorman

Na een aantal dagen in de watten te zijn gelegd op en aan het water, kunnen we met een gerust hart de balans opmaken over deze omgeving en het resort. Alleen al door de service, vriendelijkheid en natuurlijk het fantastische restaurant The Watermill, kan het niet fout gaan als je hier een weekje naar toe gaat. Maar natuurlijk kom je hier ook voor het vissen en ook daar hoef je je totaal geen zorgen over te maken.

De tijd dat wij bij Pascal op visite zijn geweest, blijkt de koudste en natste en winderigste periode te zijn geweest van de afgelopen 25 jaar.


Regen, wind en kou en toch Genieten met een grote G.


Ondanks dat dit meestal voor de vangsten negatief is, zijn er toch nog geregeld mooie snoeken in de boot gekomen, met twee nét over de meter grens. Elke dag komen we in de dubbele cijfers en dat zal alleen maar toenemen als het weer wat gaat verbeteren.


Na regen komt zonneschijn, ook in Ierland.


Natuurlijk worden er overal ter wereld visreizen georganiseerd en kan je ook vanuit ons kikkerlandje in je eentje de hele wereld over. Zelf ben ik ook op diverse locaties geweest en heb mij dan prima vermaakt.


Regelmatig leuke vissen.


Je gaat een beetje terug naar de basis en buiten dat dat voor een aantal keren best leuk kan zijn en je hier ook iets van kan opsteken, kan het ook erg vermoeiend zijn, omdat alles op je eigen schouders terecht komt.


De ligging is werkelijk fenomenaal.


Na dit diverse malen gedaan te hebben, lijkt het Roofvisresort The Watermill wel het andere uiterste. Eerst zien dan geloven. Wat je op de internetsite van The Watermill te zien krijgt, zal door de Hollandse nuchterheid waarschijnlijk met een beetje scepsis worden bekeken, want waar zie je een dergelijk compleet plaatje.

Ik kan nu na mijn ervaring met The Watermill ronduit zeggen: "What you see, what you get".


Aan het eind van de regenboog ligt The Watermill.

Wil je eens iets meemaken, waar je culinaire- én roofvishart harder van gaat slaan en je ook echt even kan relaxen en genieten, dan is dit 'the place to be'.


The Watermill ligt strak aan het water.

Ondanks dat je tot je oren in de watten wordt gelegd, ademt The Watermill het ware roofvisgebeuren uit. Dit kan ook niet anders met een eigenaar die half mens/half snoek is.


'Chef' Pascal, half Human/half Pike.

Eigenlijk kan het niet verkeerd gaan tijdens je verblijf bij Pascal. Tijdens een van de koude en natte dagen met zelfs hagel, doet zich een onbeschrijfelijke gebeurtenis voor, die ik toch nog even graag met jullie wil delen.


Extreem weer maar toch leuk gevangen.


Pascal, die graag zijn gasten wil verrassen, weet natuurlijk dat het af en toe doorbijten zal worden deze dag. Op een gegeven moment, als de zoveelste bui met regen en hagel zich aankondigt, vaart hij rustig naar een dichtbijgelegen brug, om daar te schuilen.

Eenmaal onder de brug geankerd gaat daadwerkelijk de hemel open, wát een water. Normaal gesproken ga je met een sjacherijnig gezicht deze bui afwachten, maar daar krijgen we nu de tijd niet voor.


De tweede passie van Pascal wordt ook op de boot toegepast.


Uit één van de opbergvakken tovert de Chef een kookplaat op gas te voorschijn en uit een ander komen grote garnalen en schelpdieren, die samen met een heerlijke risotto onder de brug bereid worden tot een fantastische lunch. Dat een heerlijke witte wijn dit completeert is bij een Fransman niet uitzonderlijk te noemen, maar wel dat hij dit regelmatig doet voor zijn gasten.


Genieten!!!!!!!!


Als je dit allemaal mag beleven tijdens een dergelijke vakantie, dan kan je toch alleen maar blij zijn. Na deze lunch, waarbij de Lord van het kasteel, waar de brug naar toe leidt, met een jaloerse blik het gebeuren aanschouwt, gaan we verder met het bevissen van de mooiste plekjes die je kunt bedenken.


Natuurlijk worden er ook mooie snoeken gevangen die het plaatje compleet maken,


Nu zal je denken dat deze unieke ervaring bij The Watermill wel een behoorlijke duit zal kosten, maar dat valt mijns inziens nog wel mee, al kan ik niet in andermans portemonnee kijken.


Relaxen kan je ook te ver doorvoeren.

Voor een week vissen moet je ongeveer 850 Pond neerleggen als je de beschikking wilt hebben over een volledig uitgeruste Bass Boat.

Neem je genoegen met een typische Ierse boot en waarom niet, dan zit je rond de 750 Pond. Ook deze boten zijn voorzien van buitenboordmotor, elektromotor en dieptemeter. Buiten de boot, zitten ook de overnachtingen en het geweldige ontbijt, lunch en diner in het beste Ierse restaurant bij de prijs inbegrepen. Ook de visvergunning is voor die week geregeld.


Ierland is niet alleen op het water fantastisch.

Vliegen naar Ierland is tegenwoordig met de prijsvechters Easy Jet en Ryan Air goedkoop te noemen, vooral als je op tijd boekt.


Ierse snoek en Franse wijn...


...gaan bij The Watermill hand in hand.

Totalfishing is van plan om dit Resort de komende herfst nogmaals te bezoeken en Pascal geeft aan dat oktober een topmaand kan zijn. Wil je deze ervaring ook eens meemaken, dan kunnen we dit gezamenlijk doen, want de onkosten gaan dan alleen maar naar beneden.


De omgeving is geweldig.

Het is sowieso leuk en interessant om met meerdere personen een ervaring als dit mee te maken. Heb je na het lezen van deze zes artikelen over The Watermill en Upper Lough Erne er zin in gekregen, mail dan even naar info@totalfishing.nl of berthil.bos@totalfishing.nl.

Tot slot het laatste filmpje over The Watermill:

Berthil Bos en Willem Moorman

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -