Vul hem in: de Enquête Zeesportvisserij

Persbericht Sportvisserij Zuidwest Nederland

klik om naar de website te gaan

Vul hem in: de Enquête Zeesportvisserij

Sportvisserij Zuidwest Nederland wil via een enquête graag van u horen waar bedreigingen en kansen liggen voor de zeesportvisserij in de Delta. Met uw informatie gaan wij gerichte activiteiten ondernemen.

De Zuidwestelijke Delta staat bekend als belangrijke strand- en zeevislocatie. Toch zijn er diverse bedreigingen voor de sportvisserij in het gebied, zoals het afsluiten van visstekken vanwege bouwactiviteiten in de Europoort en Maasvlakte 2, of het uitbreiden en sluiten van natuurgebieden.

Tegelijkertijd liggen er kansen om de zeevisserij op verschillende locaties te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van parkeerplaatsen op loopafstand van het viswater of de realisatie van een trailerhelling op de Maasvlakte 2. Wij willen de zeevissers ook van goede informatie voorzien over visstekken en pierenspitvakken, charterschepen en winkels met hengelsport en de mogelijkheden van (zeevis)verenigingen.

Via de ‘enquête zeesportvisserij’ in de Zuidwestelijke Delta horen wij graag uw mening.

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk zeevissers deze enquête invullen. Help daarom mee en stuur de enquête door naar vismaten. Ga naar de enquête op www.deltavisie.info

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

Sportvisserij Zuidwest Nederland