Vroege zeebaars!

ZÉÉR VROEGE ZEEBAARS!

door Joop Folkers
 
Ik durf niet direct te beweren dat het met de ozo véél besproken klimaat verandering te maken heeft, maar wat er momenteel aan de hand is met de zeebaars is nauwelijks met de bekende pen te beschrijven.

Normaliter mag je blij zijn (op enkele uitzonderingen daar gelaten) dat de eerste zeebaarzen zich zo rond eind april voor het eerst laten zien .Maar wat er nu gaande is grenst aan het onwaarschijnlijke want op héél veel stekken langs onze kust wordt de laatste week al volop zeebaars gevangen.


Ook zaten er al weer schitterende vissen bij in zeer goede conditie!

En met volop bedoel ik, dat heel wat vissers soms 4 tot 7 vissen per sessie weten te vangen! Oke, ik geef direct toe dat het veelal niet direct om spectaculair grote vissen gaat, maar ik kan je verzekeren dat de aanbeten er zeker niet minder om zijn! Vooral de pier van Hoek van Holland is momenteel een topstek waar eigenlijk de gehele dag door zeebaarzen worden gevangen.

Beste periode loopt van twee uur na laag water tot twee uur over het hoge water. Beste kunstaas de niet meer weg te denken werp pilkertjes (max. 30 gram) voorzien van een paars/witte of een parelmoer twister. Ook de Salt&Pepper shad scoort vaak goed. Typerend genoeg worden er de laatste tijd weer steeds meer baarzen tijdens de nachtelijke uren gevangen.Kortom, volop genieten dus voor onze zeebaars freaks!


Op het moment dat de zon verdwijnt gaat de zeebaars vaak los!