image description

Vooruitblik op de Hengelsport en Boten beurs in Utrecht.

Door Ron Smits

Op vrijdag 30 november a.s. gaat de alweer 17de editie van de Hengelsport en botenbeurs in de Jaarbeurs te Utrecht van start. Boordevol met 200 stands. Er kan echt geen kleine stand meer bij.

Het belooft weer een groot spektakel te worden met veel nieuwe standhouders en eindelijk een heus zeevisplein met strandtent. Een groot aantal zeevis professionals zijn aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Niet alleen op dit zeevisplein, maar ook op het gloednieuwe social mediaplein zult u vloggers en andere onlinespecialisten allerlei geheimen ontfutselen van hun favoriete visserij.

Strandvissen, bootvissen op zee, het komt allemaal aan bod. Helemaal hot is op dit moment het zeebaars vissen. Het is dan ook niet vreemd dat hier op het zeevisplein veel aandacht aan zal worden besteed. Een flink aantal strandhengels kunt u hier ter hand nemen. De zeevisserij krijgt op deze beurs de aandacht, die het verdient.

Weebass is op stand 99A weer present en met trots worden hier door Siu de Moor de High End Zeevishengels getoond. Powerhengels van nano techniek carbon voor heilbot, kabelU en stand-up jigging. De nieuwe Pelagic – style hengels, waarvan de butt, speciaal voor jou op maat wordt afgebouwd, worden ook getoond al of niet samen met de Power reels.

Sportvisserij Nederland komt middels het Visblad met een nieuwe aanpak van Vis TV voor het komende jaar. Op de beurs kunt u alle vragen en/of opmerkingen kwijt bij Marco, die vrijdag en zaterdag aanwezig is op de beurs. Volgens Marco wordt Vis TV 2019 wel heel speciaal, met heel bijzondere vissen…………Marco zal vrijdag de opening verzorgen met 4 bekende dames (Lientje, Anja, Nathalie en Jasmijn) op het gebied van de hengelsport.

Best New Product 2017

Veel aandacht ook voor het outdoor gebeuren. De firma Outdoor Food demonstreert hoe er heel eenvoudig een lekkere maaltijd aan de waterkant klaargemaakt kan worden in een daarvoor speciaal vervaardigd setje. Proeven kan ook hoor, terwijl Opjeautoslapen.nl laat zien hoe je ook kunt overnachten langs de waterkant. De kayak liefhebbers komen ook dit jaar weer aan hun trekken want er zijn nu drie stands waarop de Hobie kayaks te bewonderen zijn. Niet dat er nu meer te zien is dan vroeger, want voorheen waren deze drie Hobie dealers te zien op één gezamenlijke stand van Hobie kayak Nederland. Niet alleen kayaks, maar ook bellyboten zijn te bewonderen bij o.a. JD Float Hengelsport en Mac Fishing.

Cordes Travel een vertrouwd gezicht op de Hengelsport en Botenbeurs.

De reisbureaus voor visreizen doen het heel goed op de beurs en dat is te zien aan het aantal reisbureaus op deze beurs Niet alleen op deze hengelsportbeurs, maar er wordt meer en meer geïnvesteerd in het maken van allerlei visreizen. De spaarrente op de bank levert op dit moment toch niets op en ook op wat langere termijn kun je beter investeren in het maken van allerlei vistrips. Cordes Travel, De Vissende Hollander, Hitra Turistservice, Inland Fisheries Ireland, P&S Visreizen, Pike Fishing in Ireland, Vissen in Ierland, Tight Lines visreizen, Courtmacsherry Angling, Vakantiepartner Denemarken, Watermill Fishing Lodge en Visreis.nl zijn naast nog vele anderen allemaal weer aanwezig met hun vertrouwde opzet en stand. Visreis.nl zal met een geheel nieuwe, grotere stand verschijnen met nu permanent 5 medewerkers tijdens deze beurs.

Dit jaar presenteert Joris van Visreis.nl heel trots zijn nieuwe en grotere stand.

Voor de eerste 350 jeugdige bezoekers tot 13 jaar heeft Mitchell een hengel ter beschikking gesteld. Cordes Traven, Abu Garcia en de Hengelsport en Boten beurs hebben een visreis naar Noorwegen, ter waarde van 2500 euro beschikbaar gesteld. Alsof dat nog niet genoeg is doet Penn er ook een prachtige hengel met molen mét gevlochten Spiderwire-lijn bij voor de winnaars. Bij Feriepartner Denemarken kunt u een waardebon winnen van 350 Euro van IBI bootsverleih uit Spodsbjerg. Iedere bezoeker maakt elke dag kans op 250 euro shop te goed en iedere dag worden er willekeurig 20 goodiebags ter waarde van 75 euro uitgedeeld.

Voor de allereerste keer staat ook Sportvis Media op de beurs. Dit jaar heeft Sportvis Media het NK bellyboat in beeld gebracht met geavanceerde apparatuur, zoals film en fotocamera’s, maar ook door gebruik te maken van drones. Dit heeft gezorgd voor wel heel mooie plaatjes en video’s. Op deze beurs zullen ze ook weer filmen en fotograferen en op zaterdag is er zelfs een vlogger aanwezig om live beelden op de social media te publiceren.

 

Best New Product. Ook dit jaar wordt het Best New Product gekozen door de bezoekers.

Tot slot kunt u ook kiezen om met de trein naar Utrecht te komen. Voor € 23 heeft u een retourticket en een entreebewijs voor de beurs. U bespaart op reiskosten en parkeren. Bovendien is het goed voor het milieu. Ik ben er alle dagen, zie ik u ook?

Voordelig met NS naar de beurs
Wilt u met veel voordeel naar de Hengelsport- en Botenbeurs Utrecht? Dat kan! DRT Events heeft een geweldige deal gesloten met de NS. Zo kunt u zeer voordelig en relaxed reizen naar de grootste Hengelsportbeurs van Europa voor slechts 23 euro. Deze actie is inclusief retourticket en entreeprijs en is geldig door heel Nederland. Klik hier om je NS-tickets te bestellen.

 Hengelsport- en Botenbeurs 2018 feiten:

  • Waar: Jaarbeurs Utrecht
  • Wanneer: Vrijdag 30 november t/m 2 december 2018
  • Openingstijden: dagelijks 10:00 – 17:00 uur
  • 200 internationale hengelsportbedrijven
  • 20.000 m² beursoppervlak
  • Grootste hengelsportbeurs van Europa

Bezoek onze pagina voor het laatste nieuwtjes www.hengelsportbeurzen.nl