Voorlopige voorziening staand wantvisserij Europoort aangevraagd

Persbericht sportvisserij ZuidWest Nederland

Voorlopige voorziening staand wantvisserij Europoort aangevraagd

Sportvisserij Zuidwest Nederland vraagt een voorlopige voorziening aan om de visserij met staand want in het Rotterdamse zeehavengebied stil te leggen.

Dit vooruitlopend op de behandeling van het beroep dat zij heeft aangespannen tegen de vergunningen die het ministerie van Economische Zaken heeft uitgegeven aan twee beroepsvissers.

De sterk toegenomen visserijactiviteiten en daarmee samenhangende hausse aan klachten van sportvissers in de afgelopen weken zijn de reden om de voorlopige voorziening aan te vragen. Stemt de rechtbank in met het verzoek van Sportvisserij Zuidwest Nederland, dan worden de vergunningen van de beroepsvissers geschorst tot de behandeling van de hoofdzaak die in de beroepsfase zit.

Beroepszaak
Daarin bepleit Sportvisserij Zuidwest Nederland (samen met Sportvisserij Nederland) dat het ministerie van Economische Zaken geen vergunningen voor het vissen met staand want in het Rotterdamse havengebied had mogen afgeven.

Aangezien de behandeling van de beroepszaak waarschijnlijk pas na de herfst plaatsvindt – als het zeebaarsseizoen weer voorbij is – wil Sportvisserij Zuidwest Nederland dit niet afwachten en is de voorlopige voorziening aangevraagd.

Zie ook: http://www.sportvisserijzwn.nl/actueel/9617/beroep-staand-want-europoort.html

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Karperuitzet in Groningen en Drenthe
Marc Borst -
image description
Onderzoek visstand Volkerak-Zoommeer
Marc Borst -