Voorbeschouwing Hengelsport Outdoor Fair 2014 op het eiland van Maurik

Voorbeschouwing Hengelsport Outdoor Fair 2014 op het eiland van Maurik 

Door Ron Smits

Het weekend van 6 en 7 september is gereserveerd voor de Hengelsport Outdoor Fair op het Recreatiepark Eiland van Maurik aan de Nederrijn op de grens tussen Gelderland en Utrecht. De deuren van dit grote outdoor hengelsportevenement zijn beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur voor het publiek open. 

Het evenement wordt georganiseerd door Publishing House, uitgever van onder andere de bladen Witvistotaal, Zeehengelsport, De Roofvis en Karperwereld.

In tegenstelling tot de andere hengelsportbeurzen in Nederland is de Hengelsport Outdoor Fair in de buitenlucht. Daardoor zijn veel demonstraties van de specialisten op het gebied van hengelsport, maar ook van elektronica aan boord zijn, op en aan het water.



Het terrein meet ongeveer 50.000 vierkante meter. Er wordt gevaren, gevist en normaal gezien komt er veel echte vis boven water. Dat maakt dat dit event zich sterk onderscheidt van de andere events. Ieder jaar weer trekt de Hengelsport Outdoor Fair ongeveer 6.500 bezoekers.



De dertienkoppige organisatie van Publishing House zoekt en vindt elk jaar weer nieuwigheden op elk gebied wat maar met hengelsport te maken heeft.

Ook dit event is weer rijkelijk voorzien van nieuwigheden. Kijk even op www.hs-outdoorfair.nl voor de laatste nieuwtjes onder het kopje nieuws, want het is teveel om op te noemen.

Voor vliegvissend Nederland bijvoorbeeld heeft de organisatie in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Vliegvissers voor het eerst een VNV Fair toegevoegd in een tent van 60 bij 10 meter. Men hoopt mede hierdoor meer publiek dan vorige jaren te trekken. Uiteraard hangt heel veel af van het weer, maar echte sportvissers blijven toch niet thuis voor een spatje regen?

De organisatie probeert een zo laagdrempelig mogelijk, groots outdoor hengelsportevenement neer te zetten voor de bezoeker, maar ook voor de standhouder. Van de grote events zijn ze zeker de goedkoopste voor bezoeker en standhouder. Zeker als je ziet wat er allemaal bij komt kijken om een dergelijk grote outdoorbeurs mogelijk te maken.

In de voorbereiding en de afwikkeling van het evenement gaan vele uren zitten. Zes grote aluminium hallen, zeventig pagode tenten, vergunningen, verzekeringen, stroom, geluid, internet, meubilair, toegangskaarten, parkeerterrein, media: alles moet tot in detail geregeld zijn.

Vele deelnemers en ook nieuwe deelnemers melden zich spontaan aan voor het volgend event. Dat geeft aan dat het event een grote bekendheid geniet in binnen – en buitenland. Peter de Kock uit Testelt (België) en groothandel DAM uit Duitsland zijn aanwezig. Beiden hoeven volgens mij niet verder geïntroduceerd te worden.

Uit Duitsland zult u ook Finest Flyfishing (vliegvismaterialen) en de Deutscher Hechtangler Club (Duitse snoekvissers) aantreffen, maar ook de organisator van de Wereld Open Kayak wedstrijd in Nederland, Hobie Kayak verdeler Mark van Dijk Yachting uit België is aanwezig.

Uiteraard zal Total Fishing aanwezig zijn, direct aan en op het water, het is immers ook een meet en greet event. Zie ik jullie tijdens dit event op 6 en 7 september aanstaande?

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -