Voorbeschouwing Hengelsport en boten beurs Utrecht

Voorbeschouwing Hengelsport en boten beurs Utrecht  

Door Ron Smits

Een beurs voor het hele gezin. Niet alleen voor de vissende papa en/of mama, maar juist voor de jeugd, deze hebben immers de toekomst. Vandaar dat de jeugd tot 12 jaar gratis naar binnen kan, als er tenminste een begeleider is. 

Spro geeft dagelijks de eerste 250 jeugdige bezoekers een telescoop werphengel. Onderlijntjes maken, boilies maken, kunstvliegjes binden, haken knopen en vissen drillen, het is er allemaal en dan natuurlijk met Marco of Ed van Vis TV op de foto.


Haviske, V.Z.W.Zeevissport, Megafish en Soroya Fishing zien we alle vier terug in Utrecht.


De organisatie hoopt op meer bezoekers dan vorig jaar. Er zijn nu al meer standhouders dan vorig jaar. Carpsquare is een lust voor de karpervisser. Jeugdstekkie houdt de jeugd lekker bezig en de vele reisorganisaties zijn er voor de allermooiste plekjes voor een al of niet gecombineerde visvakantie. De vele groothandels laten u de nieuwste ontwikkelingen zien.

Fox Rage is uiteraard weer present op de beurs. Dietmar zal vrijdag en zaterdag op de stand aanwezig zijn en laat u graag de laatste nieuwtjes zien op het gebied van hengels en kunstaas.


De broertjes Stalenhoef.

Het is beslist de moeite waard om deze stand op de beurs op te zoeken.


Een kleine greep uit de nieuwste ontwikkelingen van Fox Rage.

Bovendien zullen de broertjes Michael en Rick Stalenhoef alsmede Daan Verbruggen op de stand aanwezig zijn en verzorgen zij een aantal workshops.


Een andere kleine greep uit de nieuwste ontwikkelingen van Fox Rage.


Vakantie partner Denemarken heeft buiten puike visvakanties ook bestemmingen waar de niet-vissende gezinsleden zich uitstekend kunnen vermaken. Ga maar eens luisteren bij Tamara van Vakantie partner Denemarken.

De vissende gezinsleden kunnen dan bij Rob informeren naar visstekken en vismethoden voor zeeforel, platvis, kabeljauw, geep. Ook kan Rob informatie geven over prachtige (grote) forelvijvers, maar ook over andere zoetwatervis tot waar de caravan tot aan het viswater geplaatst mag worden.

Welke kunstvliegen de grootste vangkans bezitten en hoe deze gebonden worden laat Kees Poel u zien. Bovendien is er een combinatie van de allernieuwste hand vervaardigde wobblers voor de zeeforel te zien. Kees gaat een combinatie van deze wobblers met een kunstvlieg maken.


Gedurende vijf jaar getest en verbeterd, prachtig hand vervaardigde wobblers voor o.a. zeeforel in UV.


Weleens over een snoek gehoord, die net als de zeeforel in het zout water vertoeft en alleen het zoet water opzoekt om te paaien? Niet eenvoudig om deze te vangen, maar Rob kan de vangkans aanmerkelijk verhogen.


Tamara Visser (rechts), het gezicht van Vakantiepartner Denemarken.


De eigenaar Flemming Borst met vrouw Jeanne en dochter Pennelope van Færgegårdens Camping in Spodsbjerg (direct aan het strand vlakbij de haven) zijn ook aanwezig op de stand van Vakantiepartner Denemarken en zullen graag al uw vragen beantwoorden.

De wel bekende Mitchel krachtpatsers voor het zware takelwerk vanaf de kant doen hun intrede bij Pure Fishing met een paar forse molens, die als opvolgers worden getipt van de befaamde 498.

Total Fishing is present met bekende auteurs van wekelijkse artikelen, zoals bijvoorbeeld Lucky Luc en Ron Smits. Voorts presenteert Total Fishing met trots op zaterdag het nieuwe Team Total Fishing International in hun nieuwe outfit.

Streetfishing is helemaal ingeburgerd in Nederland en België, daarom is het nog niet zo lang bestaande DSA (Dutch Streetfishing Association) dit jaar voor het eerst aanwezig op een beurs. Wilbert Mostert de voorzitter van DSA, zal op vrijdag en zaterdag aanwezig zijn.

U zult deze sportvissers best weleens hebben zien wandelen in hun vreemde outfit en hun hengel tussen het winkelend publiek in enkele grote steden, zoals Rotterdam, Zwolle, Mechelen, Gent, Amsterdam en Gouda.

Sportex is net als vorig jaar weer aanwezig met hun hengels -10 jaar garantie- bij hun verdeler voor Nederland, Leonard Sports. Sportex is slechts één van de merken van Ockert GMBH uit Puchheim Duitsland.

Zo heeft Ockert GMBH ook bijvoorbeeld molens, nylon, gevlochten vislijn, vliegvis hengels en kunstaas. Kijk maar eens op hun website: www.ockert.net.

Hengelbouwers krijgen het steeds drukker, je kunt hier een hengel speciaal voor jou laten bouwen in diverse sterkten en voor diverse visserijen.

Terwijl Floris van Dijk (OMG Fishing Rods) nog niet zeker weet of hij met een stand naar de beurs komt, is BB Specimen Rods in ieder geval weer van de partij.

In het verleden was het niet altijd eenvoudig om de juiste ton te vinden om bijvoorbeeld zagers en pieren in zeewater mee te nemen naar het buitenland. Voertonnen.nl heeft bijna elke maat ton en neemt voor het eerst deel aan deze beurs.
 
Luc Coppens en Jeremy Staverman kennen we allemaal. De kersverse winnaars van het World Predator Classic spektakel in Hellevoetsluis. Luc is bovendien ook de verdeler van Westin, voorheen Kinetic in Nederland en België.

Ook hij zal voor het eerst op deze beurs aanwezig zijn en laat u graag het pas uitgebrachte kunstaas zien, maar ook hengels.


Luc Coppens (voor) met zijn vismaat Jeremy Staverman - Westin.


Ook uit ons buurland België zullen vele standhouders aanwezig zijn. Wat te denken van de grootste Belgische hengelsport speciaal zaak Megafish uit Antwerpen.

Zeevissport.com (Eric en Cindy) tonen hun nieuwe trofee en de Memorial Cup. In 2015 vieren ze bovendien hun 10 jarig bestaan. Een vereniging die in België flink aan de weg timmert om voor hun leden allerlei buitenlandse vistrips te organiseren met de mogelijkheid om één van de vier viskayaks te huren.

Verder uit België: Big Dropper met zijn voerboten, Carpbaits en L.A. Norwegian Club. Zelfs Noorwegen, Ierland, Denemarken en Engeland zullen vertegenwoordigd zijn.

Er zullen ook (heel) veel boten en de benodigde elektronica te zien zijn, zoals bijvoorbeeld navigatie-apparatuur, visvinders, dieptemeters enzovoorts.  

Mark van Dijk uit België en Trapkano uit Nederland zijn wederom present en Mark (B) en Piet (NL) zullen al uw vragen beantwoorden, over deze voor het vissen perfect uitgeruste Hobie viskano’s. U houdt beide handen helemaal vrij voor het vissen.

Bovendien pakken ze uit met twee primeurs: een prostaf team van vier uit België (2) en Nederland (2), maar ook met een wereld primeur: de 17 ft tandem Pro Angler.

De Nautische Unie laat zijn nieuwste serie visboten zien, waar onder ook de nieuwe visboot van Dietmar Isaiash. Vraag er maar naar op de stand van de Nautische Unie Hunfeld B.V.


Oude boot van Dietmar, de nieuwe kunt u bewonderen op de stand van de Nautische Unie.


Genoeg te beleven, te doen en te zien zou ik zo zeggen.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -