Voor elk wat wils op Hengelsport- en Botenbeurs 2015

Persbericht Hengelsport- en Botenbeurs 2015

Voor elk wat wils op Hengelsport- en Botenbeurs 2015

Hengelsport- en Botenbeurs, die van vrijdag 30 oktober tot en met zondag 1 november georganiseerd wordt in de Jaarbeurs in Utrecht, biedt voor elke tak van hengelsport interessante informatie plus aantrekkelijke aanbiedingen bij de aanwezige hengelsportzaken. Met een vloeroppervlak van 20.000 m² is het de grootste en de meest complete hengelsportbeurs van Europa!

Voor de karpervisser is zelfs een gedeelte van de beursvloer speciaal gereserveerd, dit Carpsquare is in feite een beurs in een beurs met ook dit jaar diverse nieuwe standhouders. Een kleine samenvatting van wat er op de beurs te zien zal zijn vind je hieronder.

Witvis
Witvis vormt voor menige sportvisser de basis van de hobby. Met witvis begon het ooit. Met de bamboestok of een klein glasvezelhengeltje op voorn of brasem en later het grote werk: wie weet zelfs wedstrijden vissen met een 13 meter vaste hengel, of natuurlijk met matchhengel of feederhengel.

Op de stands van o.a. Albatros Hengelsport, Arca-Bifa, Colmic, Leonard Sports, Matrix, M & M Hengelsport, Raven Hengelsport, Sensas, Spro plus diverse (andere) hengelsportzaken vind je de nieuwste hengels, werpmolens, dobbers, lijnen, haken en andere toebehoren voor het witvissen.

Meer info voor de witvisser.



Karper
De Hengelsport- en Botenbeurs 2015 wordt ook voor de karpervisser steeds interessanter. Ook dit jaar vind je diverse nieuwe standhouders in Carpsquare, het speciale gedeelte voor de karpervisser op de beurs. Op de Hengelsport- en Botenbeurs vind je een keur aan nieuwe karperhengels, karperwerpmolens, tenten, stretchers, stoelen, aas en voer plus andere artikelen die noodzakelijk zijn om met succes op karper te kunnen vissen.

Kijk maar eens op de stands van o.a. Big Dropper, ESV Supplies, Fishfun, Fox, Karpervijver.nl, Pro Line, Pure Fishing, Soul, Starbaits, Team Tactic Carp en Treffers Fishing & Outdoor.

De plek voor de karperliefhebber!

Roofvis
Vissen op roofvis is tegenwoordig razend populair, zowel vanuit een bellyboot, kajak, roeiboot of fraaie roofvisboot, als struinend langs poldervaarten of stadswateren. De roofvisser vindt op de Hengelsport- en Botenbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht alles wat zijn of haar hartje begeert, plus gedegen informatie om goed beslagen de roofvis achter de vinnen te zitten.

Ga als roofvisser zeker even langs op de stands van Derkbait en Bigstreamers, Hengelsport De Kock, Van der Kolk Hengelsport, Navico, Pezon & Michel, Spro en Technautic. Het roofvisaanbod van dit jaar.

Boten en motoren
Steeds meer sportvissers gebruiken een boot om afgelegen stekken te bereiken en eventueel te bevissen. Dit kan zowel een roeiboot, kajak of bellyboot zijn, maar ook een heuse roofvisboot of een zeewaardig motorjacht.

Op de Hengelsport- en Botenbeurs, de naam zegt het al, vind je een keur aan boten, buitenboordmotoren plus artikelen die noodzakelijk zijn om veilig en met succes vanuit een boot te kunnen vissen.

Speciale sportvisboten, kajaks, trailers en/of buitenboordmotoren vind je onder meer op de stands van Highfield Boats, Hobie, Kalf Trailers, Plevier Watersport, Porta Bote, Technautic en Vanclaes Boottrailers. Alle achtergrondinformatie.

Visreizen
Die Hengelsport- en Botenbeurs is ook de locatie om je te oriënteren op nieuwe visbestemmingen in binnen- en buitenland. Niet eerder stonden er zoveel visreisbureaus en sportvisbestemmingen bij elkaar op één hengelsportbeurs. Zoek je een bestemming in eigen land voor een weekje weg, of zoek je de uitdaging bij het vissen op onbekende vissoorten in verre landen, op de beurs in Utrecht kun je je optimaal voorbereiden op je visreis.

Je kunt, bijvoorbeeld, alvast even wegdromen op de stands van The Carp Specialist, Catfish Camp Caspe, Cordes Travel, Inland Fisheries Ireland, P & S Visreizen, Roned, Tight Lines Visreizen, Visreis.nl, De Vissende Hollander en VVP Verhuur. Verder zijn er diverse visgidsen met een stand aanwezig op de beurs. Meer over de visreizen op de beurs.

Lezingen
Het lezingenprogramma is dit jaar gevuld met een mooi vol programma met voor elk wat wils. Op elk van de drie dagen nemen vele 'cracks' diverse visserijen onder de loep. Op CarpSquare vertellen onder andere Michiel Pilaar, Pieter van de Werfhorst, Marco Kraal, John Caeyers en Alben Zantinge over hun specifieke technieken.

Maar ook over onder andere witvissen, snoekvissen, vliegvissen, streetfishing, zeebaars- en barbeelvissen staan er diverse lezingen op het programma in de lezingenzaal en op de stand van Total Fishing. Specialisten zoals Joop Folkers, Leon Haenen en Peter Negerman doen bijvoorbeeld hun verhaal over respectievelijk de zeebaars, de barbeel en de forel. Het volledige programma.

Jeugd
Ook worden op de beursvloer veel prijzen uitgedeeld tijdens publieksacties; willekeurige bezoekers (ook de kids) kunnen goodie bags uitgereikt krijgen. Vorig jaar werden er 250 gratis hengels en voer per dag uitgedeeld aan de jeugd, vanwege dit succes heeft de beurs in Utrecht ook dit jaar weer hengels en voer weg te geven! Dit jaar worden er maar liefst 350 Mitchell-hengels en evenveel zakken Berlok-lokvoer per dag uitgedeeld aan de jonge bezoekers tot en met zestien jaar.

Ook dit jaar heeft DRT Events, in samenwerking met een aantal exposanten, verder weer erg veel leuke prijzen om weg te geven. Er is informatie en vertier voor jong en oud en bovendien gelegenheid om rustig bij een lekker broodje en een drankje de laatste vangsten uit te wisselen en de plannen voor nieuwe vangsten en avonturen met elkaar te bespreken.

Sportvisserij Nederland organiseert in samenwerking met de KSN (karpervissers), VNV (vliegvissers) en SNB (snoekvissers), Raven Hengelsport, AUHV, HSV Groot Rotterdam, Paddy Hengelsport en Hertog Hengelsport het Stekkie Jeugdparcours. Het parcours leidt de jeugd over de 20.000 m² grote hengelsportbeurs langs verschillende standhouders en staat bol van activiteiten. Elke standhouder organiseert een speciale activiteit voor de jeugd om kennis te maken met alle onderdelen van de sportvisserij.

Zo kun je bijvoorbeeld onderlijnen maken voor het vissen op snoek, karper of witvis, je uitleven op de visdrilmachine en natuurlijk persoonlijk kennismaken met Ed en Marco van Vis TV. Deelname aan het Stekkie Jeugdparcours is gratis en geschikt voor de jeugd van 8 tot 12 jaar.

Bij de entree van de Hengelsportbeurs ontvang je een deelnamekaart. Deze kaart laat je aftekenen bij elke activiteit die je doet. Tegen inlevering van een volledig afgetekende kaart krijg je bij de stand van Sportvisserij Nederland als bonus een goed gevulde tas met leuke sportvismaterialen.


Hengelsport- en Botenbeurs 2015

Waar: Jaarbeurs Utrecht.
Wanneer: vrijdag 30 oktober t/m zondag 1 november 2015.
Openingstijden: dagelijks 10:00 -17:00 uur.
Entree: € 10,- p.p. in de online voorverkoop (excl. € 0,50 transactiekosten). En een parkeerkaart kunt u online bestellen voor 8,00. Entreekaarten kosten  € 13,- p.p. aan de kassa. Online tickets kan u hier bestellen.
Gratis toegang voor kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Belangrijke websites:
www.hengelsportbeurzen.nl  
www.carpsquare.nl  

Belangrijke Facebookpagina’s:
Hengelsport- en Botenbeurs  
Carpsquare    
Bekijk hier de sfeerimpressie van de Hengelsport- en Botenbeurs editie 2013:

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -