Volop witvis op beurs Utrecht

Persbericht Hengelsport en Botenbeurs 

Volop witvis op beurs Utrecht 

De Hengelsport- & Botenbeurs, die van 2 t/m 4 december in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden wordt, is niet alleen ’s lands grootste beurs het is ook de meest complete beurs. Zowel de echt allrounder als de specialist komt hier volop aan zijn of haar trekken. Niet in het minst zal het witvissen vol in de schijnwerpers staan met een spetterende vaste stokken show, de lancering van een 100% witvisboek en natuurlijk de aanwezigheid van tal van specialisten die je alles kunnen vertellen over hun tips & trucs.


Mooi zo’n vaste hengel van een slordige 13 meter en zelfs langer, maar hoe kun je die nu in vredesnaam eens goed aan de tand voelen? Sterker nog, hoe wil je die comfortabel vergelijken met andere modellen?  De vaste stokkenshow in Utrecht biedt voor dit probleem een uitstekende uitkomst. Op een speciale stand liggen bijna 100 vaste hengels naast elkaar te prijken. Hier kun jij in alle rust op zoek naar jouw favoriete stok.


Op zoek naar een stevige karperhengel voor op de vijvers?


Of een lekkere allround hengel voor de openbare wateren?


Jan Verbruggen van Preston, een echte vaste hengelspecialist.


Bekijk de gloednieuwe modellen van Cresta.


Idem dito voor wat betreft Rive.


Arca, nog zo’n specialist voor het vaste hengel-werk!


Een beursoppervlak van 20.000 meter² voor de allrounder en specialist en niet in het minst de witvisser met stands van Preston, Sensas, Matrix, Albatros, Arca, CatchMate, Garbolino, Evezet, Shakespeare, Guru, Cresta, Maver, Rive, Quantum en veel meer! Uiteraard nemen al deze firma’s hun regelrechte toppers mee om jou tekst en uitleg te geven over elke denkbare witvistechniek!


Op 2 december zal op de beurs officieel het boek ‘VISSEN mijn passie, mijn leven’ van Jan van Schendel gelanceerd worden. In dit rijk geïllustreerde schrijven o.a. aandacht voor een bomaanslag tijdens een visfestival in Noord-Ierland, sportvissen in een heel andere tijd, ontmoetingen en vriendschappen met iconen als Bob Nudd, Marcel Van Den Eynde, Alan Scotthorne en Walter Tamás en heuse titanenslagen tijdens tal van prestigieuze internationale viswedstrijden. De kers op de taart zijn maar liefst 51 witvistips uit de praktijk!


Het boek zal verkrijgbaar zijn op de Beet- en JVS-stand, alwaar je het kunt laten signeren door Jan van Schendel (rechts op foto) in hoogsteigen persoon!

Hieronder een kleine greep uit de nieuwe producten die op de beurs te vinden zijn.

Albatros Hengelsport
Voor 2017 zijn de foedralen van Top Level qua looks onveranderd gebleven, maar verstevigd op diverse plekken. Zo is er bijvoorbeeld gekozen voor een nieuw soort stiksel en een hoge kwaliteit ritssluiting om het foedraal nog duurzamer te maken. Voor de sluitingen is gekozen voor een uiterst sterke kunststofsoort. Ook aan de onderzijde zijn de foedralen voorzien van een slijtvaste kunststof ‘voet’.

De Round Based Holdall op de foto heeft de vorm van een koker en biedt ruimte voor diverse hengels, steunen en een grote paraplu. Afgewerkt met een comfortabel neopreen handvat en luxe gevoerde schouderband. Website: www.albatroshengelsport.com.

Arca
Bij de Eurofish series aan (method) feederhengels zijn de slanke blanks opgebouwd uit high modulus carbon die de hengels een mooie progressieve curve geeft bij het drillen en ook een stevige ruggengraat bij het werpen. Met gevoelige toppen voor een ideale beetregistratie, de toppen zijn ook apart verkrijgbaar voor de verschillende modellen.

De Eurofish Method Feeder is beschikbaar in lengtes van 3 en 3,30 meter met een werpvermogen van 40 gram. De Eurofish Feeder van 3,60 meter heeft een werpvermogen van 60 gram, daarnaast zijn er twee 3,90 meter lange uitvoeringen die een werpvermogen hebben van 60 en van 100 gram.

Arca heeft ook een nieuwe vaste hengel ontwikkeld voor het vissen op de commercials. De topset is steeds voorzien van een SIC oog zodat je deze kunt gebruiken als fighting kit. De Ambush Carp 950 wordt geleverd in een foedraal met beschermkokers en een extra topset. Dit standaard als 9,50 meter, er is ook een 11 meter deel apart verkrijgbaar. Website: www.arca-bifa.com.

CatchMate
CatchMate introduceert een beetmelder voor alle vormen van witvissen, feedervissen, vissen met dode aasvissen en delicaat karpervissen. Een compleet beetmeldersysteem dat laat zien en ‘horen’ wanneer de haak gezet kan worden.

De CatchMate registreert iedere beweging van de hoofdlijn en vertaalt dit in een aangenaam geluid en lichtsignaal.

Het volume is regelbaar en is zeer zacht te zetten, zodat het enkel voor de sportvisser op te merken is en de omgeving hiervan geen hinder ondervindt. Website: www.catchmate.nl.

Frenzee / Hengelsport De Snoekbaars
De Frenzee Smartcut is een revolutionaire mal voor het snijden van toppen. Dit maakt een einde aan nachtmerries inzake te kort of te lang afzagen van toppen waardoor de interne of externe topbus niet past!

Het is simpelweg een mal waar de top ingestoken wordt tot deze klem zit, de zaagsnede is dan de plek om met de vijl de top door te halen, en voilà, de bus past exact!

De Softpots zijn er in transparant en zwart, drie maten en ook zijn de deksels los verkrijgbaar, de bijgeleverde busjes intern en extern zijn los verkrijgbaar!

Deze pots zijn er voor pellets, pinkies en maden. Website: www.snoekbaars-hengelsport.nl.

Leonard Sports
Het hakenpakket van Mustad is enorm uitgebreid en ook voor de witvisser is er een ruime keus aan vlijmscherpe en sterke haken. De competition serie is speciaal voor de witvisser ontwikkeld en binnen deze serie heeft de witvisser een uitgebreide keuze. Speciale haken voor de match, feerder, met oog of zonder oog, met weerhaak en ook zonder, extra dik draad of juist extra dun. Noem maar op…

Ook voor de commercial fisheries heeft Mustad vele modellen. Sterke karperhaken in kleine maten. Op de stand van Leonard Sports zijn de Mustad haken te zien (en te voelen). Website: www.leonardsports.nl.

Matrix
De S36 Superbox was een groot succes voor Matrix. De S36 Superbox is verbeterd en vernieuwd, zowel in de styling als in de prestaties. De S36 biedt een volledig aanpasbaar modulair systeem met solide en stabiele 36 mm poten.

De prijs is ook verminderd wat dit op de huidige markt de beste prijs- kwaliteitsverhouding geeft van een 36 mm zitkist. Verkrijgbaar in zowel het oorspronkelijke grijze frame, maar ook in het nieuwe Matrix Green, een kleur die echt onderscheidend is aan de waterkant.

Een andere nieuwe toevoeging voor Matrix is de Ethos Pro Luggage. Het volledige assortiment is zorgvuldig door het team van consultants ontworpen om te voldoen alle eisen die vissers hebben. Website: www.fishmatrix.co.uk.

Sensas
Sensas presenteert op de Hengelsport- en Botenbeurs onder de naam Black Arrow een compleet nieuwe serie feederhengels. Heerlijke hengels met een mooie, soepele actie, die voorkomen dat tijdens het drillen vissen onnodig worden verloren. De serie 800 en 500 zijn gemaakt van nanoflex carbon en overtuigen door een geweldige actie. Dat is bijzonder prettig bij het zetten van de haak en natuurlijk tijdens het drillen van de vis.

Echte allrounders zijn de modellen in de serie 300, die met name ook profiteren van een aantrekkelijk prijskaartje. Afhankelijk van het model verkrijgbaar in een 9 tot 14 voets uitvoering, als medium, medium-heavy, heavy en superheavy. Website: www.sensas.com.

Zebco
De Sphere Pellet Waggler hengel van Browning biedt een ultraslanke blank en een onwaarschijnlijk laag eigen gewicht in combinatie met een parabolische actie. Zoals alle Spfere hengel tot in de puntjes afgewerkt en een uniek ergonomisch gevormde handgreep.

De vernieuwde versies van de Black Viper Feeder hengels blijven de bommenwerpers van de Black Viper series. De gewone en de MK14S zorgen ervoor dat geen afstand te ver of korf te zwaar meer is.

De blank is zo ontwikkeld dat ver werpen geen opgave meer is. Met de Z9-2 Advance, Z8-2 Advance en de Z7-2 Power Special zijn er drie nieuwe modellen in de gekende Xitan reeks aan vaste hengels geboren.

Voor ieder wat wils. Website: www.zebco-europe.com.

Natuurlijk zijn er nog veel meer hengelsportzaken, groothandels en fabrikanten met materialen voor het witvissen te vinden op de beurs, dit was slechts een klein deel van het beschikbare nieuws.

De komende weken volgt er meer nieuws, een compleet overzicht van de standhouders vind je op de website van de beurs.

Hengelsport- en Botenbeurs 2016
Jaarbeurs, Van Zijstweg 21, 3521 AB, Utrecht (P3)
Datum: 2, 3 & 4 december 2016
Geopend: Elke dag van 10:00 tot 17:00 uur
Website: www.hengelsportbeurzen.nl en www.carpsquare.nl
Social media: www.facebook.com/Carpsquare en www.facebook.com/hengelsportbeurs

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Flyfair the world of fly fishing
Willem Moorman -
image description
Ed Stoop, bedankt
Marc Borst -