Vliegvissen Gids

Boeken

Vliegvissen Gids

Wie op zoek is naar willekeurig welk Nederlandstalig boek over de sportvisserij en daartoe een boekwinkel binnenstapt, komt al te vaak weer met lege handen naar buiten. Op z’n best zijn er twee-drie titels te vinden, terwijl het actuele aanbod vele malen groter is.

Zo kan het zélfs gebeuren dat onze Lezersvoordeelclub het niet signaleert als er een visboek verschijnt dat toch  buitengewoon interessant is. Het kloeke werk ‘Vliegvissen Gids’ van Peter Cockwill is zo’n uitgave. Veltman Uitgevers uit Utrecht bracht deze titel reeds geruime tijd geleden (2004) uit, maar dat alles was ons compleet ontgaan

Nu is de titel ook wat misleidend; de oorspronkelijke Engelse titel duidt de inhoud van dit belangwekkende boek een heel stuk beter: World Fly Finder. Want dát is waar het hier om gaat: een gids met vliegbindpatronen! Een dikke gids met patronen, want op zo’n 448 (!) pagina’s komt een schier eindeloze en uitermate bonte stoet kunstvliegen voorbij. Per pagina behandeld met een duidelijke kleurenfoto, de achtergronden van het betreffende patroon en een even duidelijke als beknopte beschrijving van de bindwijze.

Van de bekende, soms al eeuwenoude Ierse en Schotse patronen, tot ultra-moderne ‘vliegen’ voor gebruik op zee. ‘Alle vliegen die u nodig heeft voor het vissen, overal ter wereld’, zoals de ondertitel van dit verder ook fraai en degelijk uitgevoerde boek luidt.

Voorafgaand aan al die korte portretten zijn enkele korte hoofdstukken over het vliegvissen en de te bevissen soorten opgenomen, maar die informatie is dermate oppervlakkig dat de wat meer ervaren vliegvisser er weinig nieuws in zal vinden. In de bindpatronen zélf vindt u echter des te meer aan nuttige tips en het zijn dus deze ‘portretjes’ van wereldwijd gebruikte kunstvliegen, die dit boek zéér de moeite waard maken.

Vliegvissen Gids’ van Peter Cockwill kost € 19,95 excl. verzendkosten en is heel eenvoudig te bestellen via de bekende Lezersvoordeelclub.

Bel tijdens kantooruren met de Lezersservice (0314) 340 150 of kijk op www.lezersvoordeelclub.nl

 

 


 

Tijdloos sportvissen
In de Clubkrant treft u o.a. het zojuist verschenen boekje Tijdloos sportvissen aan, een uitgave van B.V. Uitgeversbedrijf Het Goede Boek in Huizen, uitgever van o.a. de diverse fraai verzorgde vliegvisboeken van Wim Alphenaar.

Dit is een wat bijzonder boekje, want het betreft een bloemlezing van Nederlandstalige hengelsportliteratuur. In tegenstelling tot het Engelse taalgebied, ontbrak in ons land tot dusverre zo’n bloemlezing. Aan de overkant van de Grote Plas is de rijke traditie aan hengelsportliteratuur er de oorzaak van dat dit genre reeds lang een bekend en geliefd verschijnsel is. Uiterst populaire voorbeelden zijn het uit 1945 daterende The Fisherman’s Bedside Book en wat recenter (1994) Fish, Fishing and the Meaning of Life.
Verplichte kost voor de liefhebbers!

Auteur van Tijdloos sportvissen is Dr. J.L. (Hans) van der Pauw, historicus maar vooral ook sportvisser in hart en nieren. Hans heeft er bewust niet naar gestreefd een compleet overzicht te presenteren van de Nederlandstalige hengelsportliteratuur. Wie op zoek is naar een dergelijke ‘catalogus’ moet dus nog immer op zoek naar het in eigen beheer uitgegeven gidsje van Flipse.

Als zwaartepunt koos de auteur voor het tijdvak tussen eind jaren ’40 en eind jaren ’70 van de vorige eeuw. Een periode van optimisme, vooruitgang en welvaart, waarin de Nederlandse hengelsportliteratuur een grote bloei beleefde, o.a. via de stroom aan boeken van Jan Schreiner. Vanzelfsprekend zal deze aartsvader van de moderne sportvisserij in de Lage Landen uitgebreid in dit boek aan bod komen en mag u rekenen op fragmenten van teksten van andere grote namen als Kick Geudeker, Hans van Onck, Willem van Veenendaal en Rini Groothuis. In chronologie begint Hans van der Pauw met Baron van Ehrenkreutz (1863), om te eindigen in 1989 met het Praktijkboek Zeevissen van Peter Lobs.

De gekozen citaten geven een boeiend zicht op het tijdsbeeld en op de wijze waarop hengelaars toen tegen hun hobby aankeken.

Al die sportvissers die het verzamelen van ‘visboeken’ als nevenhobby hebben, kunnen al helemaal niet om Tijdloos sportvissen heen, maar dit werkje is voor iedere liefhebber die wat ‘verder kijkt dan de stok reikt’ een absolute aanrader.

Tijdloos sportvissen
verscheen in een omvang van 240 z/w pagina’s, gebonden met gelamineerde papieren band.
De prijs bedraagt  € 17,95 excl verzendkosten.

Kijk ook op http://www.hengelsporthuis.com

 


 

Fox guide to

Modern Carp Fishing

Helaas kennen we (nog) geen Nederlandstalig boek, waarin de karpervisser al die rigs en andere hulpmiddelen om tot dé ideale aasaanbieding te komen eens overzichtelijk krijgt gepresenteerd. Geen nood, want al is het boek Engelstalig, met de Fox guide to Modern Carp Fishing komt zelfs de beginnende karpervisser een heel stuk verder.

De Engelse fabrikant van kwaliteitsproducten voor de moderne karpervisser Fox vroeg diverse Engelse testvissers om hun ideale aaspresentaties te delen met hun mede-vissers. En dat deden grootheden als Ian Chillcot, Max Cottis en Andy Little kennelijk met groot plezier. Grote, zeer duidelijke tekeningen en tal van detailfoto’s laten zien waar het nu eigenlijk om gaat bij pop-up en non pop-up presentaties, het maken van allerlei knopen als de ‘knotless knot’ en onderlijnen als de helicopter rig. Ook handige hulpmiddeltjes als het gebruik van pva en allerlei technieken als spodding komen uitgebreid aan bod. Uiterst verhelderend allemaal.
Vanzelfsprekend komen daarbij terloops ook diverse producten van Fox aan bod, maar dit boek is beslist geen catalogus.
De Fox guide to Modern Carp Fishing is vanaf heden voor €12,95 (excl. verzendkosten) verkrijgbaar via de bekende Lezersvoordeelclub.
U kunt het boek bestellen tijdens kantooruren via de Lezersservice(0314) 340150 of kijk op www.lezersvoordeelclub.nl

En al scrollend over deze site die volledig is gevuld met hengelsportboeken, DVD’s en ‘hebbedingetjes’ komt u beslist nog leuke ideeën tegen voor een cadeautje met Vaderdag. Om te geven of… te vragen!

 


 

Compleet Handboek Karpervissen
Oeps, blijkbaar was deze uitgave aan de aandacht ontsnapt…
De mare dat ‘onze’ Hughes & Crow een Nederlandstalig karperboek zouden hebben gemaakt, pikten de Lezersvoordeelclub pas afgelopen voorjaar op! Dat boek blijkt echter al in de loop van vorig jaar op de markt te zijn gekomen. Hebben ze bij de Lezersvoordeelclub dus écht effies zitten slapen! Maar goed: beter laat dan nooit vestigen wij uw gewaardeerde aandacht dus op het Compleet Handboek Karpervissen van Uitgeverij Deltas.
Het betreft een vertaling van Discover Carp Fishing, een handboek voor de beginnende karpervisser dat Rob Hughes en Simon Crow in 2002 publiceerden. Een handboek voor beginners… Hebben onze specialistische bezoekers daar dan wel wat aan? Zeker, daarover zo méér!

Compleet Handboek Karpervissen is eerst en vooral een ideaal cadeau voor die goede vriend die zelf (nog) geen karpervisser is, maar wél steeds weer in jouw hobby geïnteresseerd blijkt. Want een vriend waarmee je samen kunt gaan vissen, is natuurlijk een nog véél betere vriend. Het kan echter ook zijn dat je daarmee een onvergeeflijke fout maakt. Want stel dat die vriend zóveel leert uit dit boek, dat-ie je aan de waterkant direct al de loef af steekt… Gewapend met de theoretische kennis die Hughes & Crow in de bijna 210 pagina’s van hun handboek spuien, kom je een heel eind. En dan nét nog dat beetje beginnersgeluk…!
Alle gekheid op een stokje; we kennen Rob en Simon als uitzonderlijk goede en vooral ook inventieve vissers, die ook nog eens heel toegankelijk over de visserij kunnen vertellen en schrijven. En ook al ben je een ervaren visser, die eigenlijk geen ‘boekenwijsheid’ (meer) nodig heeft, vooral de hoofdstukken over tactieken en aas en voeren zijn het lezen méér dan waard. Gegarandeerd dat je af en toe tóch stilletjes denkt: “oh, zit dat zó!”…

Compleet Handboek Karpervissen is voorzien van een stevige kaft en netjes gebonden. Voor de rest is het vooral een ‘basic’ boek, met één serie kleurenfoto’s en voor de rest z/w illustraties. De tekeningen van Hellen Crow (juist; vrouw van…) en Carp Fishing News zijn uiterst illustratief en verduidelijken bijvoorbeeld een aantal populaire en bewezen rigs.
En zoals het een Handboek betaamt, streeft het naar volledigheid en komen dus alle aspecten van de moderne karpervisserij aan bod.
De € 22,50 die dit boek kost, betekenen optimale waar voor je geld. Of je die euro’s nu besteedt voor die eerder genoemde vriend, het vissende buurjongetje of –stiekum- toch eigenlijk gewoon voor jezelf!

Compleet Handboek Karpervissen is te koop via de Lezersvoordeelclub.
Bel tijdens kantooruren met de Lezersservice, (0314) 340150 of kijk op www.lezersvoordeelclub.nl

 


 

Een KANJER van een boek!!

Het zal niet vaak gebeuren dat ik bovenstaande kwalificatie van een hengelsportboek zwart op wit durf te zetten zonder het in zijn geheel gelezen te hebben. Dat ik dat wel durf met het vrij nieuwe boek met de titel “ Het complete boek voor Sportvissers” komt niet zozeer door de inhoud als wel door het formaat en het gewicht. Het grote formaat, 26 x 29 cm en bijna 4 cm dik, en de meer dan 600 pagina’s maken dat dit boek een gewichtig iets. Om heel precies te zijn, het weegt 3177 gram en is daarmee het zwaarste hengelsportboek uit mijn toch vrij omvangrijke collectie.

 

Een internationale productie.

Tot zover het uiterlijk van dit boek en natuurlijk is de inhoud het belangrijkste. Nu wil het geval dat ik een groot deel van deze inhoud, om precies te zijn 256 van de 604 pagina’s, al onder ogen gehad had voordat het boek gedrukt was. De originele titel van dit in 2002 uitgegeven boek was “The Complete Guide to Fishing” en de teksten waren afkomstig van 10 Zweedse, Deense, Amerikaanse en Engelse hengelsportjournalisten.

Voeg daar dan ook nog 45 fotografen en illustratoren van naam en faam aan toe die dit boek van meer dan 1000 foto’s en illustraties voorzien hebben en je mag denken aan een soort bijbel op hengelsportgebied. Dit boek nu moest vertaald worden in het Nederlands en Studio Imago uit Amersfoort kreeg de opdracht dit te organiseren en men had een 5-tal vertalers gevonden die deze klus moesten klaren. Tja, en als je weinig affiniteit hebt met de moderne hengelsport, kan dat vertalen een problematische klus worden.

We zien dat maar al te vaak bij de ondertiteling van de hengelsport programma’s op Discovery Channel… Ook Rik Jansen van Studio Imago was van mening dat het een goede zaak zou zijn als een aantal hengelsportjournalisten zoals Patrick Daniels, Frits Beutick, ons aller Co Sielhorst en ondergetekende deze vertaalde teksten begin 2005 nog eens onder de loep zouden nemen. Tja, ik weet niet hoe mijn collega’s dit ervaren hebben, maar ik was negatief verrast over in mijn ogen “wonderlijke” vertalingen van veel woorden en uitdrukkingen uit het hengelsportjargon.

Al met al was het vertalen van deze vertalingen naar begrijpelijk “visserslatijn” nog een hele klus en vandaar dat ik een groot deel van de tekst al aandachtig had gelezen voor het boek uit was. Je merkt dan ook dat veel praktijksituaties vooral gebaseerd zijn op het vissen in Scandinavië en dat je daar soms een begrijpbare aanvulling voor Nederland op diende te maken.

Veel informatie en leesplezier voor een heel lage prijs!

Zo midden 2005 is dit boek dan uitgekomen en Rik Jansen van Studio Imago stuurde mij wat later het beloofde exemplaar en de postbode was blij dat hij van dit zware pakje af was. Ik heb vol bewondering dit keurig uitgevoerde en netjes gebonden exemplaar doorgebladerd en gekheid is niet nodig, maar het zag er allemaal zeer professioneel uitgevoerd en verzorgd uit.

De uitgever van de uitgave die ik kreeg was Rebo Production BV uit Lisse en we zien dan op de binnenkant het ISBN nummer 90 366 1687 5 en de adviesprijs bedraagt 29,95 euro en dat vond ik vergeleken met de hoge prijzen die men voor soms dunne flutboekjes mag betalen een schijntje. Echt, de prijs-kwaliteitverhouding is bij dit boek zondermeer uitstekend te noemen.
De meest belangrijke hoofdstukken uit dit lijvige boekwerk zijn:

     
  • De geschiedenis van de sportvisserij.
  •  
  • De vis en zijn leefgebied.
  •  
  • Vissen met kunstaas.
  •  
  • Vissen met natuurlijk aas.
  •  
  • Vliegvissen.
  •  
  • IJsvissen.
  •  
  • Je eigen hengel bouwen.

Ik durf bij deze wel te beweren dat alle vistechnische en materiaal aspecten van de moderne hengelsport in dit boek aan bod komen en het boek zijn lage prijs meer dan waard is…maar…
Maar nu komt er nog een leuke aanvulling. Net voordat de Visma begon kreeg ik mijn goede vriend Johan Caneel op bezoek om een paar visboeken die ik dubbel had en hij nog niet in zijn verzameling had op te halen. Hij vertelde me dat hij kortgeleden voor de prijs van slechts 19,95 euro een heel groot, dik en mooi verzorgd boek over alle aspecten van de moderne sportvisserij op de kop getikt had, echt de moeite waard.

Mocht ik ook interesse in dit boek hebben, wilde hij het wel voor me bestellen. Het zag er anders uit dan het hierboven beschreven boek en hij zou me wel even een mailtje met de foto van de cover sturen. Ja, die cover was wel degelijk anders, maar de titel en informatie daaronder was weer hetzelfde. Ach, voor nog geen 20 euro kon ik me geen buil vallen en vooral gezien het feit dat ik zelf aan dit boek meegewerkt had, maakte de verrassing alleen maar interessanter.

Kort daarna ontmoette ik Johan op de Visma en hij had het boek voor me mee. Zelfde boek met andere cover en ook een andere uitgever. De uitgever van deze uitvoering met de kop van een snoek met Swim Whizz plug tussen de kaken op de stofomslag is R&B b.v. in Lisse. Voor wie het wil bestellen, komt hier het ISBN nummer 90 396 1734 1 en zoals gezegd het ligt in veel boekhandels voor de spotprijs van rond de 20 euro te koop. Mijn vrouw zag deze uitgave een week later in een boekhandel in Enkhuizen en heeft het voor een paar vrienden voor wederom 20 euro per stuk snel gekocht.

Mijn advies aan de lezers van Total Fishing is heel eenvoudig: kopen voor die lage prijs, het is echt een boek dat deze investering dubbel en dwars waard is!

Jan Eggers

 Meer info: http://www.hengelsporthuis.com


 

250 praktische tips voor de  KARPERVISSER

Het vierde deel uit de nieuwe, succesvolle serie handige gebruiksboeken met veel instructieve foto’s en tekeningen bij 250 nuttige tips.
Eerder verschenen reeds 250 praktische tips voor de Zeevisser, de Witvisser en de Roofvisser.

Samensteller Nico de Boer deed een beroep op drie veelgelezen auteurs van het specialistische magazine Dé Karperwereld en vroeg Jan Junge, Co Sielhorst en Piet Vogel om hun beste en vooral ook meest praktische tips te delen met de lezers.

250 praktische tips voor de Karpervisser geeft de beste tips, gebaseerd op de nieuwst inzichten. Welk aas gebruik je in welke omstandigheden? Hoe maak je de beste boilies? Welke hengels en onderlijnmontages geven het beste resultaat? Hoe en waar vind je de karpers? En hoe kun je ze het beste voeren? Ook het gebruik van moderne hulpmiddelen als beetverklikkers, rod pods etc. komt uitgebreid aan de orde. In dit boek staan alle relevante tips om met succes op karpers te vissen. En al die tips worden nog extra inzichtelijk gemaakt door de vele foto’s en de duidelijke tekeningen van het bekende trio illustrators Cor Juffermans, Jan Stroomer en Sjoerd Schrassen.

250 praktische tips voor de Karpervisser verschijnt vóór de grote hengelsportbeurs Visma 2006 en telt 144 blz. op paperbackformaat. Om het stevig gebonden boekje ook daadwerkelijk mee te kunnen nemen naar de waterkant, is het voorzien van een plastic beschermhoes.

De prijs bedraagt

€ 16,95 (zonder verzendkosten)

Om u te verzekeren van een exemplaar, kunt u het boekje nu reeds reserveren via de Lezersvoordeelclub. www.lezersvoordeelclub.nl Of bel tijdens kantooruren (0314) 340 150.

 

 


 

250 tips voor de ROOFVISSER

Het derde deel uit de nieuwe, succesvolle serie handige gebruiksboeken met veel instructieve foto’s en tekeningen bij 250 uiterst nuttige tips. Eerder verschenen reeds 250 praktische tips voor de Zeevisser en 250 praktische tips voor de Witvisser.

Samensteller Nico de Boer deed een beroep op vier veelgelezen auteurs van het specialistische magazine Dé Roofvis en vroeg Dietmar Isaiasch, Jouke Jansma, Teye Marra en Arjan Willemsen om hun beste en vooral meest praktische tips te delen met de lezers. Uiteraard zijn veel van die tips gewijd aan de vele soorten kunstaas en hoe deze in te zetten. Het is immers erg belangrijk precies te weten onder welke omstandigheden en voor welke vissoort welk kunstaas moet worden aangeknoopt. Verder is in het boekje ook een keur aan informatie over andere ‘hulpmiddelen’ als boten, visvinders en elektromotoren te vinden. En natuurlijk komen vooral die kleine, praktische tips die het vissen zoveel effectiever kunnen maken ruim aan de orde. Al die tips worden nog extra inzichtelijk gemaakt door de vele foto’s en de duidelijke tekeningen van het bekende trio illustrators Cor Juffermans, Jan Stroomer en Sjoerd Schrassen.

250 praktische tips voor de Roofvisser verschijnt vóór de grote hengelsportbeurs Visma 2006 en telt 144 blz. op paperbackformaat. Om het stevig gebonden boekje ook daadwerkelijk mee te kunnen nemen naar de waterkant, is het voorzien van een plastic beschermhoes. De prijs bedraagt € 16,95 (excl. verzendkosten)

Om u te verzekeren van een exemplaar, kunt u het boekje nu reeds reserveren via de Lezersvoordeelclub. www.lezersvoordeelclub.nl Of bel tijdens kantooruren (0314) 340 150


Vliegbinden & Vliegvissen

Eindelijk is-ie er dan toch, de vierde druk van het boek ‘Vliegbinden & vliegvissen’ van Wim Alphenaar, waarvan de eerste druk verscheen in 1991. Lovende recensies spreken sindsdien van ‘een standaardwerk’ of ‘de bijbel voor het vliegbinden en vliegvissen’. Het boek heeft een andere omslag gekregen en is niet alleen aangepast aan de tijd, maar ook met 80 pagina’s uitgebreid.

Behandeld worden bestaande en nieuwe bindtechnieken met nieuwe en bestaande materialen die tegenwoordig populair zijn. Het accent van de uitbreiding valt op het binden van emergers, waarvoor Wim Alphenaar een totaal nieuwe techniek heeft ontwikkeld. Hiermee is het mogelijk om drijvende creaties te binden, die er aantrekkelijk uitzien voor vis en visser. Deze nieuwe bindtechniek heeft zoveel opzien gebaard, dat een aantal van Wims emergers en kunstvliegen binnenkort in de V.S. in licentie worden vervaardigd. Ze worden op de Amerikaanse markt gebracht door Spirit River. In de nieuwe druk zijn ruim 180 nieuwe bindpatronen opgenomen, zodat het totaal aantal getekende bindpatronen uitkomt op circa 230. De variëteit is groot, want u zult in het boek niet alleen patronen van droge vliegen vinden, maar ook van nimfen, emergers, natte vliegen, en streamers. Bovendien staan er patronen in van softhackle vliegen, die we kennen als flymphen en die momenteel populair zijn. Achterin het boek vindt u wederom een index van de bindpatronen. Inmiddels is Wim Alphenaar geëerd met de zilveren penning van de Vereniging van Vliegvissers voor zijn verdienste voor de vliegvisserij. De 4e, verbeterde en uitgebreide druk van Vliegbinden & vliegvissen is gebonden en telt 512 pagina’s. De prijs bleef ongewijzigd: € 39,50

Meer informatie: http://www.hengelsporthuis.com


De Visstekkenkaart Gelderse IJssel is uit! Dit unieke boekwerkje brengt u naar de 67 best bereikbare visstekken langs Nederlands mooiste rivier.

 

Elke stek is aangegeven op een kaartblad en daarnaast zeer gedetailleerd beschreven en voorzien van kleurrijke foto’s en iconen. Ook aan de vele vissoorten welke in de Gelderse IJssel voorkomen, is uitgebreid aandacht besteed. Omdat vele sportvissers van heinde en verre deze prachtige rivier weten te vinden, zijn de visserij- en gedragsregels tevens in Duits, Engels en Russisch opgenomen. En… met deze kaart is meteen duidelijk welke vergunning waar nodig is!

De Visstekkenkaart Gelderse IJssel is verkrijgbaar voor € 5,95 bij de meeste hengelsportverengingen, vvv’s en hengelsportwinkeliers.


Vis eten met goed geweten
‘De Goede Visgids - Vis eten met goed geweten’ is de titel van een praktisch boek van de hand van Wouter Klootwijk. De schrijver staat bekend om zijn kritische houding ten opzichte van onze consumptiemaatschappij en de consumentenmarkt. Die rol meet de immer wat ironische Klootwijk zichzelf ook aan als een van de makers van het tv-programma ‘De Keuringsdienst van Waarde’.

‘De Goede Visgids’ kwam tot stand in samenwerking met Stichting De Noordzee en is niet ‘zomaar’ een boekje met beschrijvingen van vissoorten. De schrijver behandelt tachtig consumptievissoorten die elk een groene, oranje of rode ‘beoordeling’ krijgen. Groen staat voor een vissoort die je zonder last van je geweten kunt eten, met andere woorden: deze vis wordt niet overbevist; in zijn bestaan bedreigd en met achting voor de natuur bevist of gekweekt. Bij de oranje beoordeelde vissoorten wordt het al wat moeilijker, maar bij de ‘rode’ soorten wordt de lezer aangeraden een alternatief te kiezen omdat de visserij op deze vis te intensief en/of milieubedervend is.

Het prettig leesbare boek ‘De Goede Visgids’ draagt naar de visie van Stichting De Noordzee bij aan ‘gezondere zeeën en oceanen en stimuleert de duurzame vormen van visserij. En dát moet iedere sportvisser toch aanspreken! Via de site www.goedevis.nl kunt u heel veel meer lezen over de achtergronden van deze uiterst nuttige Viswijzer, maar als service voor de bezoekers van de Lezersvoordeelclub op Total Fishing is ‘De Goede Visgids’ inmiddels ook opgenomen in de uitgebreide collectie boeken, dvd’s en andere ‘vissige’ cadeautjes op www.lezersvoordeelclub.nl
Het boek kost € 17,50 (excl. verzendkosten)


Modern Barbel Baits & Tactics

De naam John Baker kwam u ook al tegen in de reportages op DVD, want deze visser wordt beschouwd als dé expert op het gebied van aas en voer voor de barbeelvisserij. Al die kennis legde John vast in zijn standaardwerk Modern Barbel Baits & Tactics en het mag duidelijk zijn dat de Nederlandse en Vlaamse vissers die zich op het bevissen van deze vissoort toeleggen, niet om dit boek heen kunnen.
John gaf zijn boek in eigen beheer uit en het boek wordt dan ook direct via de auteur uitgeleverd! Boek, Engelstalig. Meer informatie: http://www.hengelsporthuis.com

Nieuwe speciale gidsen voor Ierland

Ontdek de perfecte bestemming voor alle soorten visvakanties. Met meer dan 5000 km kustlijn, 11000 km rivierbeddingen en de schoonste en meest heldere wateren van Europa, is Ierland de ideale locatie voor al uw vissersdromen. En laten we de ‘craic’ en de overheerlijke ‘pint of the black stuff’ in de pub, na een dag aan het water, niet vergeten.

Ierland Toerisme heeft vier geheel vernieuwde gidsen uitgebracht met de beste plekken om te vissen en handige tips voor o.a. vervoer en accommodatie.
U kunt de volgende gidsen bestellen:

     
  • Zeevissen in Ierland
  •  
  • Vliegvissen in Ierland
  •  
  • Sportvissen in Ierland
  •  
  • Snoekvissen in Ierland (binnenkort verkrijgbaar)

Stuur een e-mail naar info@ierland.nl of bel met tel. 020-5040689 en u ontvangt de gids(en) thuis.



ANDEREN LAZEN OOK

image description
In Karper 110..
Marc Borst -
image description
Snoekerijen 133
Marc Borst -