Vliegvisdemonstraties op Schotse Dag



Vliegvisdemonstraties op Schotse Dag

Door Rudy van Duijnhoven

Na haar tienjarig bestaan in 2010 en na een wederom geslaagde Gathering (Open Dag) in oktober heeft Batavorum Pipes and Drums, de doedelzakband uit Nijmegen, besloten het roer om te gooien. Nadat de Gathering gedurende vele jaren op een vertrouwde stek werd gehouden werd het tijd voor iets anders. De band heeft dit jaar het ‘Jachtslot De Mookerheide’ als locatie gekozen.

Het Jachtslot zelf alsmede het daarbij behorende landgoed lenen zich uitermate goed om niet alleen te genieten van originele Schotse doedelzakmuziek maar bieden ook de mogelijkheid meer van de Schotse cultuur te leren kennen. Batavorum Pipes and Drums zijn dan ook zeer verheugd haar eerste Scottish Event aan te mogen kondigen op zondag 26 juni op landgoed ‘Jachtslot De Mookerheide’ te Molenhoek bij Nijmegen.


Prachtige locatie.

Naast de al vermelde doedelzakmuziek, gepresenteerd door Batavorum maar ook door een vijftal gastbands, zal het programma onder meer een schapendrijversshow, een roofvogeldemonstratie, vliegbinden en demonstraties vliegwerpen, plus diverse stands op het gebied van Schotse/Keltische cultuur (kleding, sieraden, wapens enzovoorts) bevatten.


Demonstraties in het vliegbinden…

De demonstraties vliegbinden en vliegwerpen worden verzorgd door leden van Vliegvisclub De Kokerjuffer en Rudy van Duijnhoven. Ook de golfliefhebbers komen aan hun trekken met een aantal gaststands over dit onderwerp. Uiteraard kun je ook stands vinden waar de inwendige mens verzorgd kan worden.


... en werpen met de vliegenhengel.

Een en ander zal starten vanaf 10.30 uur op het landgoed. Entree: € 10,00 / Kinderen tot 14 jaar € 5,00 (dit is inclusief 1 consumptie en vrij parkeren).

Jachtslot De Mookerheide Heumensebaan 2 6584 CL Molenhoek Website: www.mookerheide.nl