Vliegviscursus van de N.N.V.V.

Vliegviscursus Noord Nederlandse Vliegvis Vereniging (NNVV)

Elk voorjaar organiseert de NNVV een cursus vliegvissen voor beginners. De cursus beslaat een blok van zes avonden van 19.00-22.30 uur en wordt gehouden in het Vliegviscentrum Baggelhuizen te Assen.  De cursusdata voor 2009 zijn: 15, 22 en 29 april, 6, 13 en 27 mei van 19.00-22.30 uur.


De cursus is bedoeld voor belangstellenden die willen leren vliegvissen of hiermee kennis willen maken. De cursus wordt gegeven door VNV-gecertificeerde instructeurs. Er wordt in groepen van 3 à 4 personen gewerkt met voor elke groep één of twee instructeurs.


De cursus vliegvissers voor beginners is een vliegende start voor de beginnende vliegvisser

Het doel van de cursus is om de deelnemers in de ruimste zin des woord kennis te laten maken met het vliegvissen en hen handvaten mee te geven om zich verder te bekwamen. Daarom wordt er ook veel aandacht geschonken aan de verschillende werptechnieken.

Veel onderwerpen zullen ter verduidelijking worden ondersteund dmv. beelden via een beamer. Daarnaast beschikt de NNVV over eigen cursusmateriaal waarvan gebruik gemaakt kan worden tijdens de cursusavonden.

U dient alleen maar laarzen en een zonne- of veiligheidsbril mee te brengen. Mocht u over een eigen vliegvishengel beschikken dan verdient het de aanbevelling om deze te gebruiken.


De cursus wordt gegeven door VNV-gecertificeerde instructeurs.



Enkele onderwerpen welke worden behandeld zijn:

·         De diverse werptechnieken
·         Het vliegbinden (droge vliegen, nimfen en streamers)
·         Entomologie (insectenkunde)
·         Welke soorten vissen zijn er te vangen als vliegvisser en hoe
·         Hoe te vliegvissen op de diverse soorten wateren
·         De binnen het vliegvissen gebruikte materiaal
·         Leaders, knopen en verbindingen
·         Met plezier vliegvissen en vangen


De kosten van de cursus zijn EUR 85,00 (bij vooruitbetaling te voldoen).Dit is inclusief gebruik materiaal en een uitgebreid cursusboek. Er kunnen maximaal 20 deelnemers per cursus worden toegelaten.

Wacht niet te lang met u aan te melden, want vol is vol. Belangstellenden voor de cursus kunnen zich opgeven bij:   Frits Tolner (Tel. 0592-559280)     f.tolner@hetnet.nl
 
Zie voor verdere informatie de site van de NNVV

 

 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -