image description

Visvakantie met Cordes Travel visreize

Het seizoen is van start en de vangsten liegen er niet om !

Op onze website onder het kopje “Vangstberichten” kun je bijna elke dag nieuwe vangstberichten lezen uit Nederland, België én natuurlijk het buitenland. Blijf op de hoogte vd vangsten in bv het mooie Noorwegen, IJsland, Panama en zelfs Canada.

Zoals gezegd zijn de visreizen in volle gang, op dit moment hebben we maar liefst 137 vissers in het buitenland en dat worden er nog wel meer. Grote groepen vissers trekken naar IJsland, Noorwegen, Zweden, USA, Panama en Canada, allemaal op zoek naar hun droomvis. In de drukste weken vh jaar hebben we rond de 200 vissers per week ergens in de wereld via Cordes Travel op het water.

In Noorwegen krijg je bij een aantal accommodaties ook een visgids gratis aan boord voor een hele dag én hij is de hele week aanwezig op het water en op het complex. Dagelijks tref je deze ervaren visgids en kun je met hem alles bespreken, welke techniek, welk kunstaas en wat de beste stek is op dat moment. De hele week zal hij de groepen helpen en zoals gezegd 1 dag gratis mee aan boord gaan.

Vangsten in Noorwegen zijn goed, hier en daar nog wel een paar dagen wind gehad en warm is het in het Noorden ook nog niet, maar de vangsten zijn TOP. De eerste heilbot boven de twee meter is een feit en is gevangen bij Nappstraumen Lofoten, 203cm aan de haak, wat een prachtig beest, maar bij ook verschillende boven de 150cm zijn ook al naast de boot geweest.

Uiteraard niet uit het water gehaald en netjes weer laten zwemmen, zoals het hoort. Ons advies is om géén heilbotten boven de 130cm aan boord te trekken, dit is bewezen slecht voor de heilbotten, zij kunnen hun rug breken of inwendig letsel krijgen waardoor de kans groot is dat ze dood gaan en dat is zonde.

Maar het niet alleen heilbot natuurlijk er worden ook hele dikke kabeljauwen gevangen, grootste 32kg, dikke koolvissen, dikste 19kg, zeewolf, vette schollen en ook hele grote lengen bij Vesteralen van 26kg ! Kortom er wordt heel veel vis gevangen en dit zijn natuurlijk de hele grote toppers, kun je nagaan wat er allemaal onder deze formaten wordt gevangen.

Veel vissers dromen van een visreis naar Noorwegen en roepen al jaren dat ze dat wel eens willen doen, maar de stap wordt niet gemaakt, vaak onterecht daar men denkt dat Noorwegen onbetaalbaar is en ze alles nieuw moeten kopen. Beide is niet waar, een fles 1,5L Cola kost ongeveer 1,90 eu en een halve liter bier kost ongeveer 2,50 eu, dus zeker met de sterke kroon zijn die prijzen in de winkels helemaal niet zo heel gek.

Visreis naar Bergen met 4 personen, inclusief overtocht, huisje visboot 21ft 70pk, bedlinnen, handdoeken en eindschoonmaak, moet je rekenen op ongeveer  575,- eu pp voor een hele week vissen.

Tja en dan de schik om alle hengels, molens en reel aan te schaffen, ook dat is helemaal niet nodig, je kunt via Cordes Travel of ter plaatse hengels huren, allemaal top-kwaliteit en voorzien van goede gevlochten lijn, Cordes Travel verhuurt natuurlijk geen rotzooi. Bij een aantal accommodaties kun je zelfs drijfpakken huren, dus ook dat is geen probleem.

Kortom droom je nu al jaren van een visreis naar bv IJsland, Noorwegen of zelfs ergens een warm land, mail of bel eens en informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden of kijk zelf eens op de website, daar staan bij elke accommodatie ook de prijzen vermeld. Boek je je visreis voor 2019 of 2020, dan is er zelfs nog genoeg tijd om te sparen.

Ben je alleen of maar met z’n tweeën, of vind je het leuk om met meer Nederlanders en Belgen op pad te gaan, kijk dan eens bij onze Penn Festivals, zie hier

Wellicht spreken of zien we elkaar snel !
Linda, Raffie en Team Cordes Travel
www.cordestravel.nl

ANDEREN LAZEN OOK