image description

Vissen op het stuwmeer van Rybinsk

Door Michael Stalenhoef. 

Van dinsdag 24 t/m zaterdag 28 juli, ben ik op uitnodiging van Vladimir Girbasov, eigenaar van Volga Baits en Narval, in Rusland geweest. 

Door contacten uit het verleden is er een vriendschap ontstaan tussen ons. Eerder is hij al eens bij mij op bezoek geweest.

Het doel van dit bezoek was tweeledig. Het eerste deel bestond uit het bekijken en beoordelen van de nieuwste kleuren softbaits die zijn geselecteerd voor de Europese markt. Dit vond plaats op het hoofdkantoor van Volga Baits / Narval te Yaroslavl.


Softbaits van Narval. Welke kleuren worden op de Europese markt gebracht?

Deel twee bestond uit het testen van deze nieuwe kleuren op het stuwmeer en het maken van een promotievideo.
 

De softbaits van Narval hebben vangkracht.


Het maken van de promotievideo.

Het gekozen werkterrein hiervoor is het Рыбинское водохранилище (Stuwmeer van Rybinsk). De zee van Rybinsk ligt 319 km ten noordoosten van Moskou. Met een oppervlakte van 4580 km² is dit stuwmeer de op een na grootste, kunstmatige watermassa van Europa. In 1935 is begonnen met de aanleg van de eerste dam. Twaalf jaar later, in 1947, is het stuwmeer van Rybinsk een feit.


Aan het weer zal het zeker niet liggen.

De vlucht KL0901 van Amsterdam Schiphol Airport naar Moskou Sheremetyevo Airport, is kort en duurt een kleine drie uur. Om precies te zijn 2 uur en 51 minuten. Na een vier en een half uur durende autorit over de bekende Russische wegen, komt Yaroslavl in zicht. Een van de oudste steden van Rusland. Yaroslavl is gelegen aan de rivier de Wolga en met meer dan 600.000 inwoners is dit dan ook de grootste stad van de 'Gouden Ring' rondom Moskou. In het ‘Modern Hotel’, gelegen in down town Yaroslavl heeft Vladimir een perfecte kamer geregeld om de nacht door te brengen.


Mijn hotel voor deze drie dagen.

Na een smaakvol ontbijt, vertrekken we de volgende ochtend vroeg richting Rybinsk. Dit keer geen rare dwazen op en naast de (snel)weg maar prachtig natuurschoon. Kilometer na kilometer rijden we door het mooie Russische landschap richting Rybinsk.


Prachtig viswater.

Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming begint het feest pas goed. Onze gids voor deze testdagen en winnaar van o.a. de Zander Pro Cup 2017, Andrey Chulanov, heeft zijn Alumacraft al in het water gelegd….we were ready for take-off.


De razendsnelle visboot van onze visgids Andrey Chulanov.

De target vissen die wij op het oog hebben op het stuwmeer van Rybinsk zijn naast snoekbaars, snoek, baars, de Wolga zander.

 
Andrey Chulanov met een mooie 'glasoog'.


Natuurlijk mag ik niet achterblijven.


Behalve glasogen komen er ook snoeken boven.


Vele kleuren zijn heel verleidelijk en 'dodelijk' gebleken.

Deze laatstgenoemde heeft veel weg van onze ‘eigen’ snoekbaars. Opvallend is dat deze Wolga zander vijf tot zeven donkere strepen op zijn of haar flank heeft. Het gebit van deze rover bestaat alleen maar uit kleine tandjes, de grotere vangtanden ontbreken. Erg groot worden deze rakkers niet, 50 cm is toch echt wel 'the catch of a lifetime'.


Onze visgids Andrey Chulanov.


Vladimir Girbasov.


Net zoals Andrey’s Alumacraft regelmatig over het water 'vliegt', vliegen ook deze drie testdagen voorbij.


Links op de foto: Andrey Chulanov en rechts in het blauwe shirt: Vladimir Girbasov.Eenmaal weer terug op Hollandse bodem heb ik snel tijd vrijgemaakt om de nieuwe meegekregen kleuren ook hier te proberen. Een ding kan ik jullie verzekeren… Narval… Developed In Russia, Catches Everywhere…!!!

ANDEREN LAZEN OOK