image description

Vissen met Twitchbaits: Lastig of effectief?

Finesse Technieken: Het vissen met Twitchbaits

Meestal ga ik met mijn vertrouwde shadjes met jigheads op pad naar de rivier. Dat deed ik ook een paar maanden geleden. De diepe plekken afvissen ging prima, hier en daar kwam er een snoekbaarsje uit.

Alleen de grote baarzen kon ik maar niet vinden. Ik ging wat ondieper vissen, misschien lagen de baarzen daar wel. Alleen, met mijn shad zat ik er steeds vast of ik pakte heel veel wier. Zoals je al vermoedt, dat werkte niet zo goed.

Een tijdje daarna kwam er bij Wesdijk nieuw kunstaas binnen, het waren een flink aantal pluggen van Rapala, waaronder twitchbaits. Een gedeelte van deze twitchbaits zijn ondiep te vissen door middel van tikjes. Je moet er dus zelf de actie aan geven. Dat kwam even mooi uit, hiermee kan ik de ondiepe stukken van de rivier uitvissen! Nadat ik zowat alle twitchbaits gekocht had, ging ik een poging wagen. Ik begon in een haventje om de techniek een beetje te leren. Nadat ik de techniek een beetje door had, kreeg ik een leuke tik op mijn hengel en ja, daar hing de eerste baars al! Het was een leuke baars rond de dertig centimeter, niet de grootste bak maar ik was helemaal gelukkig met mijn eerst gevangen twitchbait vis! Hierna volgde nog wat baarzen.........

Wil jij het gehele visverslag over twitchbaitvissen lezen, ga dan naar: www.wesdijk.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Hoogzomersnoeken : Deel 4
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars : Wat een topdagen…!!
Willem Moorman -