image description

Vissen in Zweden met De Vissende Hollander

Zweden is een schitterend land met een ongerepte natuur waardoor je je als mens maar nietig voelt, zo overweldigend is de omgeving.

In Zweden bij Ljuskön worden er door visreisbureau De Vissende Hollander tien verschillende accommodaties aangeboden direct gelegen aan het water, allemaal met een eigen karakter.

Ljuskön ligt op een schiereiland op slecht 25 kilometer van Norkoping in de St. Anna archipel op zo’n 75 kilometer ten noorden van het bekende Vastervik.
 
Rondom Ljusköns zijn maar liefst zes verschillende vliegvelden. Hier is de natuur nog nooit bewandeld en maak je er onderdeel van uit van het geheel.
 
Een sportvissersgeest weet niet waar te beginnen zoveel mogelijkheden zijn hier om te vissen en zoveel interessante plekken.
 
Ljuskön
Vanaf eind april tot en met eind oktober wordt er hier gevist op snoek, snoekbaars, baars en zeeforel.
 
De beste snoekperiode is van april tot en met oktober met een piek in het voor- en het najaar.
 
Voor snoekbaars en baars is mei tot en met september perfect met een piek in mei en juni. De zeeforel laat zich het best vangen in mei en oktober.Doordat Ljuskön in een baai ligt is het ook mogelijk om vanaf de kant te vissen of op de verschillende steigers.
 
Wel moet je alle vissen netjes terug het water in zetten, catch and release dus. Het is geen probleem wanneer je een enkele vis voor het avondeten meeneemt.
 
Doordat Ljuskön verbonden is met de zee heb je geen speciale visvergunningen nodig om hier te mogen vissen. Laat je overweldigen door de schitterende vissen, de natuur en de beleving van Zweden!
 
Accommodaties
De accommodatie zijn geschikt voor meerdere personen.
 
Alle woningen zijn voorzien van een compleet ingerichte keuken (borden, bestek, mokken, pannen, glazen).
 
De keuken is verder voor zien van een magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker, fornuis, oven en koelkast. De bedden hebben allemaal een kussen, dekbed en matras. Het bedlinnen en keukentextiel kun je apart huren of eventueel zelf meenemen. 
 
Birgitta stugan.
 
Afstanden van veerboten:
Trelleborg - Norrköping - Ljuskön = 528 km
Helsingborg - Norrköping - Ljuskön = 440 km
Göteborg - Norrköping - Ljuskön = 345 km
 
Bergasen stugan.
 
Afstand van Öresundsbron:
Malmö - Norrköping - Ljuskön = 495 km
 
Lindsvepe stugan.
 
Afstand van verschillende vliegvelden:
Norrköping / Kungsängen - Ljuskön = 25 km
Nyköping/Skavsta - Ljuskön = 85 km
Stockholm/Arlanda - Ljuskön = 225 km
Linköping/cityAirport - Ljuskön = 80 km
Norrköping - Ljuskön = 25 km
Söderköping - Ljuskön = 15 km
 
Sjokullen stugan.
 
Boten
Er zijn op Ljuskön twintig visboten beschikbaar: vijf Sandström 4,30 meter classic met 20 pk Honda viertakt, fishfinder en auto bilge pomp plus vijftien 4,30 meter polyester visboten.
 
Deze boten zijn perfect voor de visserij in dit gebied en bieden ruim plek en comfort aan twee vissers en alle materialen per boot.
 
Er zijn meerdere hengelhouders per boot en de benzine voor de boten kan bij de eigenaren gekocht worden per jerrycan. Standaard ontvang je de geplastificeerde waterkaart van de regio zodat je goed voorbereid aan de slag kunt. Het is ook mogelijk om een gids voor acht uur per dag in te huren.
 
Svartbacken stugan.
 
Materiaal en techniek
Spinning en werpen is vanuit een geankerde boot is het beste geschikt voor de wateren hier. Slepend vissen is niet toegestaan in de Baltische Zee. Het juiste kunstaas verschilt van periode tot periode, je zult verschillende soorten kunstaas moeten proberen: pluggen, shads, jerkbaits, spinners, spinnerbaits, lepels en dergelijke.
 
Sjoorn stugan.
 
Regels
De Vissende Hollander propageert catch & release, maar wanneer je een vis wilt meenemen voor het avondeten, zoals snoek of snoekbaars tussen de 40 en 75 cm lang, dan is het toegestaan omdat dit hoort bij de totale beleving in Zweden. Snoek die niet binnen deze maat valt moet je na de foto direct terug zetten in het water. Visvergunningen zijn niet nodig.
 
Svinkullen stugan.
 
Omgeving
In de omgeving zijn mooie golfbanen om een balletje te slaan, er liggen fietsroutes langs het Göta kanaal. De Kolmården Wildlife Park ligt op ongeveer 25 kilometer van Ljuskön. Stockholm ligt op 80 kilometer afstand van Ljuskön, hier kun je een mooi dagje uit van maken.
 
Tallasen stugan.
 
Kenmerken: boot en/of voerboot toegestaan, hond(en) toegestaan, met het hele gezin, met visgids (optie), vissen op roofvis. 
 
Voor nadere informatie klik je hier.
 
 
De Vissende Hollander
Westeinde 33
9079 LH Sint Jacobiparochie
Tel. +31 (0)518 – 419 995
 
Uitzicht op een schitterende visvakantie in Zweden!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Rivier in het vizier nr. 334
rudy.van.duijnhoven -
image description
Informatie en producten op Roven.nl
rudy.van.duijnhoven -