image description

Vissen in Zuid-Noorwegen

Persbericht Visitnorway 

Vissen in Zuid-Noorwegen 

De kust langs de zeestraat Skagerrak, met tal van eilanden en fjorden, maakt de zuidkust van Noorwegen een ideale plaats om te vissen; niet alleen voor de lokale bevolking, maar ook voor bezoekers die op zoek zijn naar de perfecte visvakantie.

Het Gouden Zuiden
Een mild klimaat, veel zon en de prachtige natuur rond de zeestraat Skagerrak staan garant voor een ontspannen vakantie. De regio biedt tal van mogelijkheden voor recreatieve activiteiten voor het hele gezin. Vissen is zonder twijfel een van de meest populaire activiteiten. De gevarieerde kustlijn biedt het hele jaar door perfecte omstandigheden voor vissers. Je vindt hier alle soorten zoutwatervis en met een beetje geluk sla je zo een zwaargewicht aan de haak. Vooral als je van plan bent om pollak, leng en lom te vangen. Zeebaars is enkel in de meest zuidelijke delen van het land te vinden.

In Zuid-Noorwegen,  heb je ook veel mogelijkheden voor zoetwatervissen. Behalve perfecte zalmrivieren vind je hier talrijke meren vol forel, baars en snoek.

Accommodatie
Verblijf in een gezellige, traditionele vissershut aan zee of verblijf in een comfortabel appartement. Veel visresorts langs de kust hebben boten te huur. De meesten hebben ook een winkel voor visuitrusting en aas. Daarnaast beschikken ze ook vriezers en mogelijkheden voor het reinigen van de vis. Vanuit Kristiansand is het slechts 20 minuten tot anderhalf uur rijden met de auto voordat je bij de voor jou perfecte accommodatie bent.

Vis het hele jaar door bij Farsund resort, op zo’n 80 km ten westen van Kristiansand. Vis tussen de vele eilandjes of vaar richtig de open zee. Avontuur vind je er altijd, ongeacht het weer of het seizoen.

Wie op zoek is naar een bestemming voor het hele gezin vindt dat bij Bjørnevåg Ferie. Veel vis en goede boten voor zeevissen, de kinderen zwemmen en vissen vanaf de kade. Het bekende waterpark Sørlandsbadet is er bovendien vlakbij.

Tregde Ferie,  ligt bij Mandal direct aan zee en heeft alles wat je nodig hebt voor een geslaagde visvakantie: goede en comfortabele appartementen, schoonmaakmogelijkheden, boothuur, vriezer en een winkel. Ook zijn er boten te huur.

Skottevik Feriesenter, ligt op slechts een half uur rijden ten oosten van Kristiansand en biedt naast boothuur ook de mogelijkheid om met een gids op pad te gaan. Met tips van de lokale vissers weet je zeker dat je de visvakantie van je leven hebt!

Seizoen En Vervoer
Het hoogseizoen loopt van maart tot oktober, maar vissen in Zuid-Noorwegen kan in principe het hele jaar door.

Vlieg naar Oslo en reis verder naar het zuiden met de auto, bus of trein. Een andere optie is om de veerboot van Hirtshals in Noord-Denemarken naar Zuid-Noorwegen te nemen. Kristiansand heeft ook een eigen internationale luchthaven met vluchten van en naar vele Europese bestemmingen.  

Ontdek meer over vissen Noorwegen op www.visitnorway.com/vissen

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -