Vissen in de Jungle (6, slot)

Vissen in de Jungle (6, slot)

Door Bram Bokkers

Roodstaartmeerval en zwarte kaaimannen
De laatste visdag wordt er gevist op de Rio Roosevelt. Alle bootjes gaan dezelfde kant op. Er is in de middag een BBQ gepland. Al vissend struinen we de rivier af. Ook doen we weer de stroomversnellingen aan van twee dagen geleden. De payara s liggen vandaag niet zo dik gezaaid. Jelle weet er uiteindelijk weer één te vangen en het is een hele mooie ook. Voor het eerst kan ik er één in levende lijve bekijken.


Nog één keer de Rio Roosevelt op.

Ik maak een aantal mooie foto’s en hoop er zelf ook nog één te vangen. Ook doen we een smalle, diepe geul aan met aan beide kanten veel rotsen. We zien vis jagen langs de kant, het blijken pauwstaartbaarzen te zijn. We weten er een aantal te vangen. Katjatoe die ik een hengel heb gegeven, vist vrolijk mee en geniet er zichtbaar van. Hij vist met een popper wanneer er een mooie vis op duikt.


Reigersoort vliegend als ganzen.


Veel kleur in de Amazone.


Eindelijk in het net.

Tijdens het drillen wordt de vis steeds sterker. Op een gegeven moment is hij niet meer te houden en koerst de vis naar het midden van de geul. Katjatoe kan nog maar net op tijd zijn slip losser zetten. De lijn giert van zijn spoel. Hij schrikt ervan en doet alles om de vis de baas te blijven. Dan gebeurt het meest onwaarschijnlijke, de vis zwemt zich vast tussen de stenen.

Waarschijnlijk heeft een grote roodstaartmeerval de pauwstaartbaars onder het drillen te grazen genomen. Hevig onder de indruk monteren we een meervaldobber op onze zwaardere hengels en gooien we een aasvis uit. De meerval laat zich natuurlijk niet meer zien. Het wordt een gezellige dag en voor we het weten is het donker.


Jelle zijn tweede payara.


Gevangen in de volle stroom.


De bogagrip, geen overbodige luxe.


De Redhead, ook goed in de tropen.

In de avond gaan we op krokodillenjacht. Jelle heeft nog steeds geen zwarte kaaiman gezien, hier wil Katjatoe een einde aan maken. Met een accu en een grote lamp varen we de duisternis in. We stoppen bij een strandje en hij schijnt met zijn lamp naar een ondiepe geul. Meerdere kaaimanogen lichten op. Hij lacht en zegt dat hij er één gaat vangen. Deze avond vangen we allemaal onze eerste zwarte kaaiman en wel met onze blote handen. Ze zijn niet groot, maar we hebben er weer een soort bij.


Topsport.


Zwarte kaaiman.


Weer een soort erbij.

De volgende dag vertrekken we huiswaarts, het avontuur zit erop. Het was me weer een voorrecht om hier in de Amazone een aantal dagen te mogen verblijven.

Heeft u ook zin in zo’n avontuurlijk reis? Neem dan contact op met Tight Lines visreizen. Misschien wordt uw droom dan ook werkelijkheid.

Meer foto’s over deze reis zijn te vinden op www.sportfishmoments.nl

Bram Bokkers

Het volgende Amazone avontuur staat gepland vertrek 24 september t/m 3 oktober. Bel of mail met Bert van Tight Lines voor meer info info@tightlines.nl of +31 180 434788. Hier vindt u alle info over deze reis.

ANDEREN LAZEN OOK