Vissen in de Jungle (1)

Vissen in de Jungle (1)

Door Bram Bokkers

Ook dit jaar deden we weer mee aan de via Tight Lines georganiseerde jaarlijkse groepsreis naar de Amazone, maar je moet er wel wat voor over hebben.  We vertrekken vanaf Schiphol en moeten overstappen  in Lissabon en Brasilia.


Gepakt en gezakt.

Uiteindelijk komen we ’s morgens vroeg aan op de luchthaven van Porto Velho aan, de hoofdstad van de staat Rondonia. Hier worden we opgepikt door Leo Madeira en Jander Moro, de laatste is zeg maar de ‘Braziliaanse Rex  Hunt’ en heeft zijn eigen TV-show in Brazilie.


Porte Velho.


Daginkomst in de vorm van lege blikjes.


Daar waar ons avontuur begint “De Madeira rivier”.


On-Hollandse tavrelen.


De laatste stop in bewoond gebied.

De eerste dag in Brazilië is een rustdag en die hebben we nodig ook; door het grote tijdsverschil en de lange reis hebben we even tijd om te acclimatiseren.  De volgende dag wordt een volle reisdag naar ons einddoel, de Rio Roosevelt Lodge.  Deze bevindt zich diepgelegen in ‘s werelds grootste tropische regenwoud “DE AMAZONE”!

De reis van Port Velho naar de Rio Roosevelt logde begint met een oversteek van de Madeira rivier. Vervolgens rijden we ruim  achthonderd kilometer door het Amazone regenwoud. We passeren vele boeren,  indianenreservaten, moerassen en ruige natuur. De verscheidenheid aan vogels is groot. We hopen natuurlijk een jaguar, poema of panter te spotten.


Gooi die tank maar vol.


Onderweg zien we veel groen…


stoffige wegen…

Het is een indrukwekkend gebied. Pas laat in de avond komen we aan bij een open plek, gelegen aan de Aripuana rivier. Een aantal bootjes wacht ons hier op. We laden onze spullen over en varen vervolgens vijftien minuten over een aardedonkere rivier. Uiteindelijk komen we bij de lodge aan, deze bevindt zich midden in de jungle op de kruising van de Rio Roosevelt en de Aripuana en is alleen te bereiken per boot.


... en rare vogels langs de Amazone high way.


Het laatste stukje van de reis leggen we af per boot.


De Rio Roosevelt lodge.


Ons verblijf.


Niks te klagen.

De logde is splinternieuw en gebouwd op palen en bestaat uit een hoofdgebouw en vier kleinere hutten.  In elke hut bezit vier bedden, een  badkamer,een  toilet en een airco.  Hier zullen we de aankomende dagen verblijven.

Binnenkort deel 2!

Het volgende Amazone avontuur staat gepland vertrek 24 september t/m 3 oktober. Bel of mail met Bert van Tight Lines voor meer info info@tightlines.nl of +31 180 434788. Hier vindt u alle info over deze reis.

 

ANDEREN LAZEN OOK