image description

Visreis.nl Heilbot festival 2016 Torsvag: Dag 4

Visreis.nl Heilbot festival 2016 Torsvag: Dag 4

Vandaag was het al een stuk beter. We hebben er zeven aan boord weten te brengen. Dat komt in de buurt van de normale visserij die je hier mag verwachten.

En we hebben er natuurlijk ook weer een aantal niet kunnen vangen. Vandaag waren de botten in de ochtend duidelijk actiever. Bijna allemaal werden ze in de ochtend gevangen. Nico had er vandaag zelfs drie en die waren na 1,5 uur al gevangen. Dus Nico gaat vanavond niet op zijn buik slapen denk ik.

Henk wist met zijn medevissers Andre, Danny en Chris toch ook weer een heilbot te verleiden. Niet de grootste maar toch telt hij met 87 centimeter weer mee. Ze zijn vandaag uiteindelijk naar de verst mogelijk plek gegaan naar Gasan.

Bij Huib, Sander en Peter was het een ander verhaal. Sander ving een mooie heilbot van 110 centimeter die ook netjes weer is teruggezet.

Peter was druk in de weer met een sandeel en wist een mooie heilbot te haken. Al met al is hij er bijna een uur mee bezig geweest want de vis was in de zijkant gehaakt wat de dril extra lastig maakt.

En op het moment dat hij eindelijk naast de boot kwam, gaf de heilbot een laatste klap en schoot de los. De geschatte lengte was ruim 150 centimeter. Dat was een episch gevecht waar nog menig herinnering naar terug zal gaan.

Zelf mocht ik er ook nog een vangen. Ed had bij ons aan boord sloot de rijen en in de middag was het dan ook weer gedaan met de pret. Conclusie: de stroming speelt hier een belangrijke factor en ook nu weer springen ze niet vanzelf aan boord.

Morgen wordt het wederom een goede visdag dus we gaan vroeg starten. En zoals ik wel eens heb horen zeggen door een beroemd visserman over dit soort weken: “Van alles te veel behalve slaap”.

Joris Nieuwenhoff
Visreis.nl