image description

Visreis.nl Dag 6 van het Fin-Nor Heilbot Festival

Visreis.nl  

Dag 6 Fin-Nor Heilbot Festival  

Dit is alweer het verslag van de laatste dag. Het zit er op en de prijzen zijn verdeeld. De mannen met heilbotten van meer dan 50 kilo zijn de haven in gesprongen en het was een absolute topweek. 

Daar heeft het weer absoluut aan bijgedragen. Iedere dag weinig wind en een zonnetje. Niet altijd optimaal om te vissen maar wel om te genieten van deze waanzinnige omgeving.

Naast het natuurschoon hebben we vandaag natuurlijk ook gewoon gevist! We hebben er 17 gevangen vandaag. Wat het totaal op 88 heilbotten brengt. En dat met 26 vissers maakt een gemiddelde van 3.38 heilbot per persoon. 

De totale lengte van alle heilbotten tezamen was 79 meter en 60 centimeter. Dat is erg goed en beduidend meer en beter dan vorig jaar. 

Bij de editie van vorig jaar was John de winnaar met een vis van 137 centimeter. Met deze vis had hij in de editie van dit jaar niets eens in de top 10 gestaan. Dat zegt genoeg over de grootte van de vissen die zijn gevangen tijdens deze editie. 

Ronald ‘Spakkie’ wist vandaag nog even snel zijn PR voor de tweede keer te verbeteren. Hij kwam uit op 168 centimeter. We kwamen aan in de buurt van onze visstek en zochten eerst even een bultje op om koolvis te vangen. 

Bij het ophalen van de koolvis volgen er maar liefst twee heilbotten onze gehaakte vissen. Direct gooit Ronald zijn shad overboord en binnen luttele seconden gaat hij een fantastisch gevecht aan en is hij een klein half uur bezig om de vis op dek te krijgen. 

De vis nam maar liefst zes keer een volledige run en heeft Ronald waar voor zijn ‘heilbotgeld’ gegeven. 

De overige vissers wisten nog 16 heilbotten toe te voegen aan het totaal maar deze vangsten hadden geen effect meer op de stand in het klassement. 

Dan het officiële deel: de allergrootste is door Dick Bakker gevangen en was 189 centimeter. De een na grootste is door Ronald Spakman gevangen met 168 centimeter en de derde prijs ging naar Pieter met 165 centimeter. En dan te bedenken dat Pieter voor het eerst ging vissen in Noorwegen.  

Er was ook nog een speciale vermelding voor Rick die de meeste heibotten heeft gevangen met 11 stuks. Erg knap allemaal en gefeliciteerd met de mooie materialen van de sponsor. 

We hebben de prijzen uitgereikt tijdens het driegangen diner dat met veel liefde is klaar gemaakt door Sonia en Trine. De garnalen, lam en zelfgemaakte pudding gingen er bij iedereen goed in!

Morgen gaan we weer naar huis. Het zit er weer op maar deze editie was echt top! We hebben hele  grote vissen weten te vangen in 6 dagen tijd. 

De sfeer was goed en kameraadschappelijk, het weer optimaal. Kortom het was een topweek en we gaan volgend jaar weer naar deze topbestemming. Let op: De eerste 10 (!) inschrijvingen zijn al weer binnen dus als je interesse hebt is het raadzaam om er snel bij te zijn! Er kunnen maximaal 32 vissers mee! 

Kijk hier voor meer informatie.  

Joris Nieuwenhoff
Visreis.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij………SPIDERWIRE
Willem Moorman -
image description
De Wobshad 2.0 in de praktijk
Willem Moorman -