Visreis naar IJsland Bolungarvik 2013

Visreis naar IJsland Bolungarvik 2013

Door: Chris, Ray en Wim

Na maanden uitkijken en de nodige voorbereidingen treffen was het dan eindelijk zover, op dinsdag 11-juni 2013 stonden we met z'n drieën (Ray, Chris en ik) in de vertrekhal van Schiphol klaar om 14 dagen te gaan vissen in Bolungarvik IJsland.

In 2011 zijn we alle 3 als “solo-visser” meegegaan naar het Penn IJsland festival via Cordes Travel, het klikte meteen, de visserij was goed en zo sta je dan 2 jaar later met dezelfde gozers klaar voor een nieuw visavontuur. De heenreis verliep zoals verwacht, alles was prima geregeld en rond 21u stonden we in ons appartementje.

De huurauto stond klaar, dus konden we snel een hapje gaan eten, daarna de spullen oppikken die we 2 jaar geleden hadden achtergeladen, wat later arriveerde onze bagage en werd alles uitpakt en optuigt. Tenslotte werd het bed opgezocht want morgen zou het gaan gebeuren.


Hier voor gaan we naar Ijsland!

Woensdag onze eerste visdag kregen we meteen windstil en zonnig weer, zo willen we het zien! Na een stevig ontbijt alle vispullen in de auto en richting haven. Hier stond Matthias al uitleg te geven over de boten en de apparatuur aan boord, ook wij kregen de nodige instructies en daarna snel naar stek 6.


De eerste dag vaar je uit met dit uitzicht.

We werden meteen verwend op onze eerste dag, vele kabeljauwen kwamen aan boord. Nog niet de grote monsters maar vissen van rond de 10kg met af en toe uitschieters naar de 13-14kg konden onze grote shads (cutbaits & big bob) niet weerstaan. Daarbij stonden we in onze trui te vissen en kregen onze gezichtjes een mooi kleurtje, wat wil je nog meer!


De eerste dag mooi vissen van rond de 10 kg.

Donderdag en vrijdag waren een beetje dezelfde dagen. Op stek 6 stonden te hoge golven om te vissen. In het fjord was het gelukkig wel vlak en ook daar zijn mogelijkheden te over om je als sportvisser te vermaken. Zo vingen we op stek 2 mooie zeewolven. Deze geven best een leuke dril, ze komen boven als een dood gewicht tot ze plots een hevige run maken.


Zo vingen we op stek 2 deze mooie zeewolven.

De zeewolven werden afgewisseld door de nodige kabeljauwen tot z’n 8kg. Prachtige vissen om te vangen met licht materiaal.


Een 13kg zware zeeduivel!

Ray wist vrijdag nog een 13kg zware zeeduivel te pikkelen (was vals gehaakt). Deze hebben we de avond erna verorberd en ik moet zeggen hij smaakte stukken beter dan dat hij eruit zag. Ondanks dat we niet naar buiten konden toch 2 leuke visdagen beleefd.


Zondag veel kabeljauwen tussen de 10 en 16 kg.

Zaterdag en zondag kregen we opnieuw windstil weer en het werden 2 waanzinnige dagen! Zaterdag vingen we weer heel veel kabeljauwen tussen de 10 en 16kg, natuurlijk ook kleinere maar die tellen we even niet mee. We vingen ze weer met grote shads maar ook de overbeet met koolvis aan de pilker zorgde voor grote vissen.


Ray ving eerst een kabeljauw van 18 kg en vlak erna haalde hij zijn doelstelling...

Zondag een beetje hetzelfde kabeljauwfestijn als zaterdag enkel waren ze nog een beetje groter. Ray ving eerst een kabeljauw van 18 kg en vlak erna haalde hij zijn doelstelling door een kabeljauw van 20kg naar boven te takelen. Die 20kg grens betekende enorm veel voor hem. Hij was door het dolle heen en belde meteen naar huis om te vertellen dat het gelukt was.


...door een kabeljauw van 20kg naar boven te takelen.

Ik verbeterde ook mijn persoonlijk record met een kabeljauw van 19kg en verder kwamen er nog veel prachtige vissen boven tussen de 10 en 15kg. Resultaat was een hele bak vol met meter vissen, prachtige foto’s en pijn in de armen. Hiervoor kom je naar IJsland !

Binnenkort deel 2 door: Chris, Ray en Wim

Meer informatie over visreizen naar IJsland: www.cordestravel.nl