image description

Visreis naar Havoysund

Cordes Travel  

Visreis naar Havoysund  

23 augustus 2017 was het dan zover, het 27e Festival van Cordes Travel, deze keer het Penn Havoysund Festival in noord Noorwegen met maar liefst 45 sportvissers uit België en Nederland. 

Onder begeleiding van onszelf (Linda en Raffie Cordes) en met drie visgidsen van de accommodatie Havoysund, waren we klaar om er een prachtige visreis naar Noorwegen van te maken. 

Bij ons in het huisje en op de boot, TV presentator Marco Kraal en zijn vismaat Rick Stalenhoef, die beide nog nooit een heilbot hadden gevangen, nu wel! 

Vissen ter hoogte vd Noordkaap op 71° Noord, het noordelijkste puntje van Europa, hoe gaaf is dat ? In maart was ik hier ook al samen met oa Klaas vd Eerden voor TV opnames, hij ving toen bij Havoysund een heilbot van 142 centimeter.


Klaas vd Eerden met zijn heilbot bij Havoysund.

Cordes Travel is een professioneel, eerlijk en betrouwbaar sportvis-reisbureau en met succes kunnen we wel zeggen. 

Een paar duizend vissers boeken jaarlijks hun visreis bij Cordes Travel naar één van de 14 verschillende landen uit ons programma. Denk aan oa Noorwegen, Zweden, IJsland, Panama, Costa Rica, Canada of Denemarken, kortom voor iedereen wat wils. 

Onze kracht is dat álle accommodaties door een medewerker of door onszelf zijn bezocht, we nemen geen visreizen in ons programma waar wij of onze medewerkers zelf nooit geweest zijn.


Prachtige kabeljauw voor Rik.

Al 11 jaar lang organiseren wij deze Festivals, ook wel groepsreizen genoemd en met succes. Vaak al meer dan 1 jaar voor vertrek volgeboekt, we zijn zelfs al begonnen met het boeken vd Festivals in 2019, Havoysund en Nappstraumen in Noord Noorwegen. 

Uiteraard zijn wij er de hele week bij en reizen samen met de groep van Schiphol naar Noorwegen en terug, dus we zien de gasten elke dag aan land en op het water, betere begeleiding is er niet. 

Deze Festivals zijn enorm gezellig en bijna alles mag en niets moet, men heeft zijn eigen groepje en eigen boot en mag zelf beslissen waar en wanneer men gaat vissen. 

Dus ondanks dat het een groepsreis is, is men toch vrij om te doen wat men wil. Ben je nu alleen of maar met z’n tweeën kun je aansluiten bij één of twee andere heren en deel je samen huis en boot (maximaal vier personen)


Marco Kraal met zijn 1e heilbot in zijn leven.

Zoals gezegd was ook het Penn Havoysund Festival 2017 weer een groot succes, enorm leuke groep, verschrikkelijk gezellig en een groep die er echt voor wilde gaan. Dat resulteerde dan ook in een groot aantal heilbotten en dikke kabeljauwen. 

Van de groep had 70% nog nooit in Noorwegen gevist, dus echte beginnelingen die nog best wat hulp konden gebruiken. 

Juist dit soort Festivals zijn extra geschikt voor vissers met weinig of geen ervaring, maar we hadden ook experts bij ons. Heb je niet alle materialen, dan kun je ook hengels en drijfpakken huren, dat scheelt in gewicht en aanschaf, uiteraard allemaal topmaterialen. 


De prachtige 23.5ft 150pk visboot.

Met 12 boten gingen we het water op, allemaal grote 23.5ft 150pk Arronet zeewaardige visboten met het beste apparatuur aan boord. 

Daar gaan we op jacht naar de heilbot en met succes, in totaal werden er 117 heilbotten gevangen in deze week, niet te vergeten twee dagen niet kunnen vissen op de beste stekken ivm storm en een grote groep onervaren vissers. 

Volgens de visgidsen had dit aantal makkelijk de 200 kunnen aantikken. Let wel van de 117 gevangen heilbotten zwemmen er 115 weer, dus heel veel Catch and Release. 


Frans Oomen met zijn eerste heilbot.

Maar er werd niet alleen heilbot gevangen, alhoewel Rik Wilborts zelfs vanaf de steiger voor het huisje een heilbot ving van 42 centimeter en later in de week er nog eentje van een meter op 200 meter van het camp, dus Havoysund is een echt heilbot-paradijs. 

Uiteraard werd er ook dikke kabeljauw gevangen tot wel 18 kilo, Lars Christiaens ving een kabeljauw van 134 centimeter, er werden oa zeewolven, roodbaars, schol, schar en koolvis gevangen. Maar wat een blije gezichten elke dag zijn er records verbroken en hebben vissers een enorme ervaring en een geweldige tijd en hier doen wij het voor.


Accommodatie Havoysund.

Elke ochtend was er ontbijt in de ontbijtzaal, waar iedereen naar toe kwam, ook de visgidsen, ontbijt zit incl. in de prijs. 

In de avond was er elke dag een kleine meeting om zo de dag door te spreken, weerbericht en stekken voor de volgende dag te bespreken, hier waren ook de visgidsen wederom aanwezig voor raad, daad en advies. 

Op het Camp is ook een winkeltje waar men dan nog even wat vismaterialen kan bijkopen als je net de goede kleur of stukje kunstaas bij je hebt. 

Er wordt wat gedronken, gelachen en iedereen is elke avond aanwezig, sommige groepen aten elke dag in het restaurant bij het complex waar het eten gewoon echt goed is. 

Wil je zelf koken, geen probleem, supermarkt is 300 meter lopen vd accommodatie. Dus ook dat is top bij Havoysund, ontbijt, restaurant en een supermarkt.


Rik Wilborts met een heilbot van 134 centimeter.

Het was Jan Oosterbaan die op zijn verjaardag de langste heilbot van de week ving, 162 centimeter met een geschat gewicht van ongeveer 60 kilo (volgens de heilbottabel). Jan won daarmee de eerste plaats van dit Festival en kreeg een mooie trofee en een Penn hengel met molen. 

Tweede plaats was voor Richard Kramer, hij ving een heilbot van 142 centimeter en Marcel van Beek eindigde als 3e met een heilbot van 136 centimeter. 

Ook zij wonnen een mooie trofee en een paar prachtige Penn prijzen. Wat een ervaring voor heel veel groepen, wat een blije gezichten en wat een geweldige sfeer !


Hele blije gezichten bij de boten van Jan Oosterbaan.

Tja, ik kan nog uren vertellen over deze geweldige visreis naar Noorwegen, maar lees tezijnertijd zelf de reisverslagen op onze website maar. De eerste staat er al op en de komende weken zullen er meer volgen, lees hier >>> 

Het was een tópweek met veel mooie vissen, blije gezichten en tevreden gasten en daar gaat het om, daar doen we het voor. 

Het is voor ons altijd veel voorbereiding en vergt een goede en flinke organisatie, ter plaatse ook best een zware week, maar als je dan duizendmaal bedankt wordt en men zegt dat dit een droomreis was, je reisverslagen krijgt en je van iedereen complimenten krijgt, kun je vaststellen dat we het goed hebben gedaan en daar doen we het voor. Wellicht is dat ook de reden dat deze Penn Festivals en Cordes Travel een groot succes zijn.


De prijswinnaars op een rij.

Wil jij ook eens mee naar een Festival in Noorwegen, IJsland, Panama of Canada en ben je maar alleen of met z’n tweeën of heb je een eigen groepje wees er dan op tijd bij, want de drie Festivals in 2018 zijn al bijna volgeboekt en we zijn nu de groepen voor de Festivals in 2019 al aan het boeken, wil je mee, wees dan op tijd! Op onze website kun je alle datums vinden wanneer deze Festival plaats vinden.

Wil je eens kennis maken met het Team van Cordes Travel persoonlijk ? We zijn op 24-25 en 26 november bij Robby Fish in Wommelgem tijdens de Beursdagen en 1-2-3 december zijn we uiteraard aanwezig met onze eigen stand in de jaarbeurs Utrecht tijdens de Hengelsport en Botenbeurs. Verder kun je altijd mailen of bellen als je meer informatie wenst over onze visreizen.

Wellicht tot ziens ?

Groetjes,
Raffie, Linda en Team Cordes Travel
www.cordestravel.nl 

Cordes Travel, professioneel, eerlijk en betrouwbaar

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars 342
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 341
Willem Moorman -