image description

Visreis naar één van de beste snoekwateren van Europa (3)  Conclusie…

Visreis naar één van de beste snoekwateren van Europa (3)

Conclusie...

Door Berthil Bos

In de vorige twee afleveringen over één van de beste snoekwateren van Europa Lough Erne, op de grens van Noord-Ierland en Ierland, kan je lezen hoe ik tot die conclusie ben gekomen.

Een reis naar The Watermill zal je altijd blijven heugen, omdat het totaalpakket uniek is en je buiten het vissen ook in een culinaire hemel komt.

Snel even alles op een rijtje zetten


Door de overstromingen is er een uniek snoekwater ontstaan.

Lough Erne is ontstaan uit de rivier de Erne, heel erg lang geleden. Door overstromingen heeft zich in het dal een merenstelsel gevormd met ontzettend veel eilanden.

De rivier loopt nog steeds door dit merenstelsel, maar de stroming is zeer beperkt. Wel blijft de watertemperatuur hierdoor vrij constant en komt deze in de zomer niet hoger dan ongeveer 18 graden en in de winter niet lager dan vijf graden. Ideaal dus voor de vissen en in het bijzonder de snoek.


Snoeken gedijen goed onder de omstandigheden van Lough Erne.

Lough Erne kent geen hengeldruk en zal ook voor de beginnende roofvisser niet te moeilijk zijn. Door de vele eilanden kan je altijd het water op en zal harde wind geen spelbreker zijn.

Ook is het meer op de meeste plaatsen niet dieper dan ongeveer zes meter en loopt het op tot ongeveer anderhalve meter. Trollend zal je hier zeker je slag slaan en ook de werpende visser kan zich niet een betere plek wensen.

Wil je met de vliegenstok je slag slaan, dan zit je helemaal goed op dit meer, waar je altijd je streamer in de luwte kan presenteren.


Een perfect streamerwater.

Het is een gedurfde uitspraak als ik zeg, dat als je hier je snoek niet kan vangen, je een andere hobby moet gaan zoeken.

Toch doe ik deze uitspraak met een gerust hart, ook omdat je buiten het vissen een onvergetelijk avontuur tegemoetziet.

Allereerst ga je met de modernste boten het water op, die voorzien zijn van alle technische voorzieningen die je je maar kan wensen. Voor diegene die niets moet hebben van al dat geweld zijn er ook andere boten beschikbaar.


Traditioneler kan het niet en een lol dat ze hebben.

De natuur op en langs het water is echt fenomenaal; je komt langs kastelen en andere bezienswaardigheden.

De boot waarmee je iedere dag het water opgaat staat ’s morgens geheel ingericht klaar en ‘avonds wordt hij weer door de mensen van The Watermill opgepikt, zodat je werkelijk niets hoeft te doen dan alleen maar vissen.


Ook traditioneel bij The Watermill, een glaasje wijn na het vangen van de eerste vis.

Een ander aspect waardoor The Watermill zo bijzonder is, is het verblijf in de lodge en het restaurant.

Pascal heeft in het verleden een bijzonder succesvol restaurant gehad in Frankrijk en je kan hem bestempelen als een echte Chef. Alles moet van de beste kwaliteit zijn en vers. Hierdoor kan je elke avond genieten van culinaire hoogstandjes, zonder dat het overdreven is.

 
De Ieren houden niet van arrogantie en daardoor zal je je hier op je gemak voelen. De verblijven voor de overnachtingen zijn allemaal tot in de puntjes verzorgd en van alle gemakken voorzien.  

Avonds aan de bar of bij één van de zitjes kom je snel in gesprek met anderen en worden er soms vriendschappen voor het leven gesloten. De Ieren zijn vriendelijke mensen, waarbij er iedere dag gelachen moet worden.


Fransman Pascal noemt zich tegenwoordig Fr-Irish, omdat hij het vrolijke karakter van de Ieren heeft overgenomen.

Na het lezen van al het moois over The Watemill zal je wel denken dat het hier over een zeer exclusief Resort gaat, waarbij de prijzen ook wel die richting opgaan.

Niets is minder waar, als je het vergelijkt met andere visreizen naar bijv. Zweden, Noorwegen of andere locaties in Ierland. Eigenlijk kan je wel zeggen dat het voordeliger is, als je ziet wat je ervoor krijgt.

Ik zei het al in het begin, Pascal is een ‘pleaser’, die zijn droom heeft waargemaakt en dit wil delen met andere roofvissers.


Ondanks het luxe bootaanbod, is een verblijf bij de Watermill voordelig te noemen.

De prijzen kunnen op maat gemaakt worden, evenzo de duur van het verblijf en ook hier geldt, hoe groter de groep des te voordeliger het wordt.

In welke formatie of hoelang je hier ook verblijf, de kosten zijn altijd inclusief;
* Verblijf in luxe kamers.
* Room Service
* Boot of Bassboat compleet uitgerust.
* Gedetailleerde navigatiekaart.
* Wifi in elke kamer.
* Uitgebreid ontbijt.
* Uitgebreid lunchpakket.
* Fantastisch Diner.
* Visvergunning.
* 25 jaar vis ervaring en advies.
* Blijdschap en een lach de gehele dag.

Voor prijsopgave op maat, kun je altijd even contact met mij opnemen via berthil.bos@totalfishing.nl.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 83
Willem Moorman -
image description
Gezien bij…Bigstreamers.com
Willem Moorman -