image description

Visplaatsen in Noord Jutland (2)

Visplaatsen in Noord Jutland (2)  

Door Leonard Muys en Ron Smits, fotografie door Nordjyske Strandfiskere

De eerste stek in deze aflevering is Hedebo Strandcamping.

Een heel fijne stek, waar het vanaf het strand direct voor de camping heel goed vissen is met een platvislepel, maar natuurlijk ook met een andere lepel voorzien van een haakje en natuurlijk aas, zoals de zager, pier of een reepje vis. 


Zeeforel als bijvangst tijdens het vissen op platvis.

Op onderstaande foto ziet u diverse kleine strekdammetjes, vaak goede plaatsen voor de bot met de bekende platvislepel, maar oom leuke stekken om het eens op zeeforel te proberen. De beste periode is met opkomend water en dan het liefst met wat wind op kop.

Hierdoor wordt het water verder het strand op gestuwd en dit zijn juist die perioden waar u de meeste kans maakt op deze lekkere platvis.


Bot, bovenal aan licht materiaal een prachtige sportvis.

Komt de wind uit het oosten, dus op kop, wil het soms met afgaand water ook nog wel lukken. Een spannende stek,met niet alleen bot, maar ook gul, zeeforel en soms tarbot. Aan de zuidelijke zijde van de camping (op de foto aan de onderzijde), gaat er een weg met parking direct naar het strand. Ideaal dus, want je hoeft niet ver te lopen met je materiaal.


Parking dicht aan het strand. (Google Earth)

Falkevej Sæby, is de tweede stek in dit deel, die we belichten. Dit is een heel bekende stek voor de platvissoorten (meestal bot) en waar er ook sporadisch een zeeforel, geep (vooral in de zomer) en pietermannen gevangen worden en soms ook een tarbot. 


Een mooi tarbotje van ongeveer 33 centimeter.

Waadpak is aan te bevelen, maar bij hoog water is dit niet noodzakelijk. Ga niet direct het water in, vaak liggen de platvissen in de 'badkuipen' voor u te wachten. 


Ook hier is de parkeerplaats bijna direct aan het strand. (Google Earth)

Lekker actief en licht vissen levert hier vaak de meeste vis op. 


Doubletten zijn zeker geen uitzondering.


Lekker toch zo’n dagje aan het strand met de kinderen. Vaak de zuidwestenwind in de rug.

ANDEREN LAZEN OOK