Vislessen nemen flink toe

Persbericht Sportvisserij Zuidwest Nederland

Vislessen nemen flink toe 

In de maanden april, mei, juni en juli zijn er maar liefst 68 vislessen gegeven door vrijwilligers van Sportvisserij Zuidwest Nederland die de cursus vismeester hebben gevolgd bij Sportvisserij Nederland. Op diverse basisscholen, buitenschoolse opvang en zelfs op het speciaal onderwijs in de regio Zuidwest Nederland zijn de vislessen met succes afgerond.

Een visles bestaat uit een theoriegedeelte waarbij de jeugd o.a. leert welke vissoorten er zijn, visherkenning, een stukje ecologie, hoe kun je een vangen en leert men zorgvuldig vis te onthaken. Na het theoriegedeelte gaat de vismeester samen met vrijwilligers van de plaatselijke hengelsportvereniging naar de waterkant om de jeugd in de praktijk te leren vissen. Hierbij wordt door Sportvisserij Zuidwest Nederland hengels en ander materiaal beschikbaar gesteld.

Iedereen is vaak positief na een visles. De jeugd en de vrijwilligers genieten van de les, de scholen vinden het een mooi initiatief en vaak houden de hengelsportverenigingen er nieuwe jeugdleden aan over. Kortom, een succesvolle formule!
Nieuw schooljaar
Op de meeste scholen zijn de schoolvakanties in volle gang. Op een enkele buitenschoolse opvang na liggen de vislessen even stil. In de periode van eind augustus t/m begin oktober staat er nog een enkele visles op het programma en kunnen er nog vislessen worden georganiseerd.

Interesse in een visles of meer weten?
 Kijk dan op www.vissenschool.nl of neem contact met ons op!


Visles Kaatsheuvel.


Visles Kruiningen.


Visles Alphen.


Visles Maasdam.


Visles Nieuwerbrug.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -