image description

Visdag 4 Wout van Leeuwen Noorwegen Festival 2017 Saltstraumen

Visreis.nl 

Visdag 4 Wout van Leeuwen Noorwegen Festival 2017 Saltstraumen 

Het was een topdag! De wind was voorspelt tot een maximum van 5 meter per seconde of te wel een kleine 3 beaufort. Dus konden we naar het noorden waar John en Jan de afgelopen dagen al veel succes hadden geboekt.

De voorspelling kwam echter niet helemaal uit en de wind was beduidend meer dan voorspeld met 8 tot 9 meter per seconde. Maar dat mocht de pret niet drukken en de meesten kozen toch voor de noord! En dat heeft zich uitbetaald.

Ikzelf was met Tony, Han en Wim op pad. Han en Wim wilden allebei een meter kabeljauw vangen en dat is gelukt. Wim een van 101 cm en Han twee van 100 en 102 cm.

Ze visten met een hele koolvis aan een grote pilker en deze lieten ze rond de 15 meter zakken en daarna liep het tijdens de drift af naar zo’n 40 meter. Op deze manier vingen ze meerdere kabeljauwen tussen de scholen koolvis.

Tony heeft vandaag meer dan 30 vissen gevangen en zoveel heeft hij er nog nooit op 1 dag gevangen. Maar hij miste helaas wel de meter kabeljauw. Op de terugweg ben ik nog even speciaal op het plug plekje in de Straumen langs gevaren met een Red Head plug.

Deze laatste actie leverde hem nog een mooie koolvis van 95 centimeter op en een extreem spectaculaire drill op een lichte hengel.

Mick heeft de hele dag met de bottom ship gevist en hij ving vandaag een grote hoeveelheid vis samen met pa Willem.

Daarbij was een dikke pollak van ruim 4 kilo en 80 centimeter een hele mooie bonusvis! Willem heeft daarbij ook nog eens zijn persoonlijk record kabeljauw vandaag scherper gesteld met een mooi exemplaar van 98 centimeter!

Roland was vandaag met Ronald mee. En Roland heeft onder begeleiding van deze heilbotgoeroe vandaag dan ook nog een heilbot mogen vangen van 93 centimeter. Zijn week kan al niet meer stuk met de grootste kabeljauw en zeewolf tot nog toe.

Henk en Leon waren vandaag met Rob op pad. Zowel Henk als Leon hebben vandaag ook de meter gepasseerd met hun grootste kabeljauwen. 103 voor Leon en 105 en 106 voor Henk zijn werkelijk mooie vissen waarmee ze beiden erg blij zijn.

Jan en John hebben vandaag ook weer hun bekende grote vissen gevangen en daarbij zijn ze de voor hun bekende stekken af geweest en hebben ze hun slag geslagen. Wederom mooie en dikke gullen die het materiaal flink op de proef stellen.

Joop, Rob en Rob hebben ook en goede dag gehad. Rob jr heeft zijn kabeljauw PR scherper weten te stellen voor de tweede keer deze week en Joop ving op 1 stek maar liefst 7 kleine lengen. Ook erg bijzonder op deze breedtegraad.

Bas en Rob hebben rondom de haven van Bodo gevist en op alle stekken die ze aandeden wel vissen gevangen. Maar ook voor hen geldt dat ze niet de grote exemplaren gevangen hebben. Maar morgen gaat Rob met ze mee en dan komt dat ook vast goed.

Ed en Wijnand zijn vandaag ook naar het Noorden geweest maar zijn net iets minder ver gegaan. Zij vingen wel veel vis maar helaas geen grote exemplaren. Maar ze hebben een mooie visdag gehad en wederom genoten van alles wat Noorwegen en Saltstraumen in het bijzonder te bieden heeft.

Er zijn vandaag wederom en kleine tien persoonlijke records gebroken. Daarmee komt het totaal op meer dan 20! Dat is werkelijk fenomenaal.

En dan hebben we nog twee dagen te gaan. Ik ben benieuwd wat er nog meer gaat komen. Zeker omdat ze morgen goede weersomstandigheden voorspellen.

Joris Nieuwenhoff
Visreis.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Wobshad 2.0 in de praktijk
Willem Moorman -
image description
Gezien bij… Spro
Willem Moorman -