image description

Visdag 2 Wout van Leeuwen Noorwegen Festival 2017 Saltstraumen

Visreis.nl 

Visdag 2 Wout van Leeuwen Noorwegen Festival 2017 Saltstraumen 

De tweede visdag is een feit. Iedereen heeft de opgedane kennis van gisteren vandaag verder weten toe te passen. Gisteren hadden we een stralende dag met veel zon. Vandaag begon het ook goed maar werden de weersomstandigheden aan het einde van de dag wat minder. De bewolking en de wind nam wat toe maar we konden nog wel vissen rondom de eilanden groep voor de kust op open zee.

Jan en John hebben in het Noorden weer flink huisgehouden. Ze hadden rond de 80 kabeljauwen waarvan er ettelijke boven de meter waren. Helaas voor hen was hun grootste niet groter dan de 114 centimeter van Roland van gisteren maar ze hadden wel de meeste en grootste vissen vandaag.

Ik ben vandaag met Mick en Willem mee geweest en Mick heeft zijn PR kabeljauw weten te verbeteren! We hebben in de zuidelijke eilanden alle bulten, hobbels en kuilen uitgevist en we hebben toch ook rond de 30 vissen mogen verwelkomen en terugzetten.

Op onze laatste stop van de dag mocht ik op de bottomship en mijn Quantum Smoke spinstok en bijbehorende Smoke van 7 tot 75 gram een serieuze koolvis van 93 centimeter uit de stroom plukken. Het duurde even maar daarmee was het plezier alleen maar groter.

Rob en Bas hebben vandaag ook al weer beter de vis kunnen vinden dan gisteren. Nog niet de grote exemplaren maar dat is dan weer de volgende uitdaging. Er is dus een goede verbetering en dat belooft nog meer goeds.

Rob was vandaag met Aad en Erik mee en hij mocht vandaag ook een heilbot noteren. Geen monster maar wel een leuke vangst. Roland maakte het vandaag helemaal bont want die viste met een hele koolvis op een plateau gericht op heilbot maar daar vergreep zich een zeewolf aan van 97 centimeter.

Roland heeft dus zowel de grootste kabeljauw als ook zeewolf op zijn naam staan. Hij verwacht morgen (met een grote glimlach) dan ook meteen de grootste heilbot bij te kunnen schrijven. We gaan het zien.

Het weer wordt in ieder geval wel minder. 15 mm regen in de nacht en wat meer wind. Daardoor kunnen we niet naar de open zee maar dat is het toffe van Saltstraumen, je kan hier altijd vissen. We gaan ons focussen op de Straumen en de achterliggende fjord.

We zitten overigens in een hagelnieuw appartement wat pas sinds twee weken operationeel is. Supergroot voor acht personen met vier slaapkamers met elk twee eenpersoonsbedden.

Een mega ruime woonkamer met uitzicht op de brug over de Saltstraumen, een volledig ingerichte keuken en op nog geen 100 meter lopen van de visboten. Kortom, we komen niets tekort behalve slaap! Nu snel naar bed want morgen gaan we ondanks het mindere weer natuurlijk toch gewoon weer vissen.

Joris Nieuwenhoff
Visreis.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij………SPIDERWIRE
Willem Moorman -
image description
De Wobshad 2.0 in de praktijk
Willem Moorman -