Vis- en materiaaltips met Sensas (7)

Vis- en materiaaltips met Sensas (7) 

De afgelopen jaren is het vissen met de pellet waggler techniek op karpervijvers populairder geworden. Niet verwonderlijk want het is een leuke, actieve manier van vissen die ook tijdens wedstijden het verschil kan maken.

Tijdens demonstratiedagen, waarbij allerhande technieken uit de doek worden gedaan, heeft het ‘pelletwaggleren’ vaak de meeste bekijk. Het is een relatief nieuwe manier van vissen, overgewaaid vanuit Engeland. In juni is het water al flink opgewarmd en azen karpers ook in de bovenste waterlagen.

De techniek in een notendop: regelmatig kleine hoeveelheden pellets schieten om aandacht van karper te trekken. Met kabaal de dobber in het water plaatsen, geen beet in 30 seconden? Dan opnieuw werpen en pellet bijschieten!

De serie ‘Crazy Baits 14 pellets’ omvatten een uitgebreide serie pellets, zowel harde, zachte als expanders. Ze worden geleverd in een handige emmer, die je heel het seizoen kunt hergebruiken. En heb je nieuwe pellets nodig, dan koop je een refill (in plasticzak) zodat je dus niet onnodig elke keer voor de emmer betaalt.


CB 14 pellets.

Een weerhaakloze haak is op nagenoeg alle vijvers verplicht. De Crazy Bait Barbless zijn een compleet nieuwe serie weerhaakloze haken.


Crazy Bait barbless hooks.

Er zijn zes verschillende modellen gemaakt die het hele spectrum aastypes bedekken. Van de 6 modellen hebben er 4 een bled en 2 een oog. Een zakje heeft een adviesprijs van € 4,50.

Deze aparte techniek vraagt om een speciaal soort hengel. Speciaal voor deze visserij zijn door Sensas Crazy baits 2 series pellet waggler hengels ontworpen: de Crazy Bait Pellet Waggler en de Crazy Bait Competition Pellet Waggler. Beide series zijn verkrijgbaar in 3.0, 3.3 en 3.6 meter.


Matchhengel CB Pellet Waggler.

De Competiotion serie is afgebouwd met lichtgewicht materialen, waardoor deze nog lichter in de hand ligt. De 3.3 meter weegt slechts 165 gram en heeft een adviesprijs van € 129. De ‘normale’ pellet waggler is iets zwaarder, maar ook wat voordeliger: € 89.

Meer info: www.sensas.fr

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -