Vis- en materiaaltips met Sensas (4)

Vis- en materiaaltips met Sensas (4) 

Voor de meeste ‘niet wintervissers’ is maart traditioneel de maand waarbij je uit de winterslaap komt. Op een windstille zonnige dag kan je heerlijk buiten vissen en veelal beginnen de vissen weer beter te azen.

Het water is nog koud, maar het zonnetje doet wonderen. Zeker op ondiepe vijvers schiet de watertemperatuur omhoog, met name wanneer je in de luwte in de oeverzone vist. Op karpervijvers is de hengeldruk in de afgelopen maanden afgenomen, de vissen zijn hierdoor wat minder ‘spooky’.

Naast de visserij met pellets en vismeel aanverwante producten kan natuurlijk aas nu ook verassend goed scoren! Denk bijvoorbeeld aan een cupje verknipte wormen. De nieuwe Sensas Extruder P Mix – Special Worm is, zoals de naam al aangeeft, speciaal hiervoor ontwikkeld.


Extruded P-Mix Worm.

Je dient de mix iets te bevochtigen en vervolgens de geknipte wormen toe te voegen. Het vocht van de wormen wordt opgenomen en geeft de mix de juiste vochtigheid. Voeg nog wat extra verknipte blikmais toe en je hebt een spetterende mix!

Zoek je een bijpassende, stevige hengel voor op vijvers, dan zijn de nieuwe Carpodrome serie 4 Mammoth hengels echt iets voor jouw. De Mammoth serie wordt veelvuldig gebruikt op de Belgische karper wedstrijdvijvers. Karpers zwaarder dan 5 kg kun je met gemak landen. Worden geleverd met een Super 3 Specimen topset en zijn comptabel met alle modellen serie 4.


Mammoth range.

De Mammoth 74 heeft een lengte van 10 meter en weegt slechts 680 gram. Betstaat uit 7 delen en een transportlengte van 171 cm. Zeer gunstig geprijsd, met een adviesprijs van € 639.

Speciaal voor de visserij in de kant zijn de Carp’X Bank hengels ontwikkeld; een super sterke hengel vol met technisch vernuft. Een nagenoeg onverwoestbare 4-delige hengel van 4,30 en 438 gram zwaar.

De hengel is voorzien van een fighting kit met een elastiekclip om in de war raken te voorkomen wanneer elastiek na het vangen van een aantal karper slapper wordt. De hengel wordt geleverd met 2 parallel extensies (een korte en een lange) waardoor je het elastiek in 2 of 4 delen kunt monteren.

Een weerhaakloze haak is op nagenoeg alle vijvers verplicht. De Crazy Bait Barbless zijn een compleet nieuwe serie weerhaakloze haken. Er zijn zes verschillende modellen gemaakt die het hele spectrum aastypes bedekken.


Crazy Bait barbless hooks.

Van de 6 modellen hebben er 4 een bled en 2 een oog. Een zakje heeft een adviesprijs van € 4,50.

Een beresterke en nagenoeg onverwoestbare dobber vinden we in de Carpodrome Foam Eva serie, namelijk de Hulk-dobbers. Ideaal voor al het karper geweld; de dobbers moeten daarbij wel tegen een stootje kunnen!


Hulk float foam.

Gemaakt van hetzelfde sterke HD foam als de traditioneel gevormde Foam serie dobbers.  De dobbers gaan €2,50 tot 2,70 kosten.

Meer info: www.sensas.fr

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -