Viermaal goud voor de Nederlandse sportvissers

Persbericht Sportvisserij Nederlandklik om naar de website te gaan

Viermaal goud voor de Nederlandse sportvissers

Nederland mag weliswaar de voetbalfinale hebben verloren; bij het wedstrijdvissen slaagde ons land er afgelopen week in om op meer dan klinkende wijze maar liefst viermaal goud binnen te halen.

Allereerst won Nederland overtuigend de Meerlandenwedstrijd met Duitsland, Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Luxemburg op 9 en 10 juli aan het Prinses Margrietkanaal bij het Friese Kootstertille. Met bijna tweemaal zoveel wedstrijdpunten als Nederland won Italië zilver en werd Luxemburg derde. Vangsten waren redelijk tot goed met mooie brasems, maar ook kleine witvis en baars.

Goud voor het individuele klassement ging naar onze landgenoot Meindert de Boer, terwijl Eddy van den Hoogen en Jan Grijpstra voor zilver en brons tekenden. Zelden was de Meerlandenwedstrijd zo?n eclatante overwinning voor Nederland als dit jaar.


Het Meerlandenteam senioren bestond uit: Noël Gulpen (Heerlen), Jan Grijpstra (Dokkum), Meindert de Boer (Kollum), Frans van Berkel (Heesch), Eddy van den Hoogen (Gennep), Stefan Verhoeven (Oisterwijk) en bondscoach Jan van Schendel.

Bij de Interlandwedstrijd voor de junioren uit Duitsland, Denemarken, Luxemburg en Nederland en eveneens op 9 en 10 juli gehouden, maar nu aan de Moezel in Luxemburg, was het wederom Nederland dat met 31,5 wedstrijdpunt goud won bij het landenklassement. Luxemburg werd met 40 punten tweede gevolgd door Denemarken en Duitsland.

Individueel winnaar werd onze Mike van Asch met brons voor teamgenoot Martijn Bakker. Vooraf was bij trainingen al duidelijk geworden dat de vangsten mager zouden zijn en dat veranderde niet tijdens de wedstrijd. Onze junioren wisten echter allemaal vis te vangen en dat gaf de doorslag.


De Interlandploeg Junioren uit: Kevin Inkenhaag (Barneveld), Daan van Berkel (Heesch), Mike van Asch (Beesd), Rick Beijen (Zeewolde), Roel Reuvers (Heythuysen), Eddy Rijken (Veenendaal), Martijn Bakker (Valthe), Thom Aafjes (Assendelft) en de coaches André Schipper en Dirk Ekkelenkamp.


Voor meer informatie: Sportvisserij Nederland