Vierde Gehandicapten Visdag een succes!

Bericht van Zeevissen.com

Vierde Gehandicapten Visdag een succes!

‘Iedereen vist mee’, dat was het motto van de nationale hengelsportdag 2012. Z.H.S.V. Zeevissen.com organiseerde op de Nationale Hengelsportdag de Gehandicapten Visdag 2012 op het mooie parcours aan het Noordzeekanaal in Velsen-Zuid.

Het was alweer de 4de keer dat deze wedstrijd georganiseerd werd. Een wedstrijd waar een mindervalide medevisser gekoppeld werd aan een sportvisser. De sportvisser zorgde voor materialen zoals hengels en steun en het aas werd geregeld door Zeevissen.com.

Het werd een fantastische dag mede door het mooie weer. De gehandicapte vissers hadden er weer een heel jaar naar uit gekeken en dat lieten zij blijken ook. Genietend van het mooie weer en scheepvaart genoten zij met volle teugen.


Het sterke dameskoppel.

Met 27 koppels ging de wedstrijd van start. De vangsten waren niet altijd even geweldig, maar zoals altijd zijn er uitzonderingen. Er werden grondeltjes, botten en wijting gevangen, maar de mooiste vangst was voor het koppel Jan van Egmont en Willem de bruin. Zij wisten een gul(kabeljauw) van maar liefst 68 cm te landen.


Jan van Egmont en Willem de bruin wisten een mooie gul te landen!

Na deze fantastische wedstrijd werd er nog een tombola georganiseerd, gesponsord door hengelsportwinkeliers uit de regio Noord-Holland en Sportvisserij Nederland - commissie zout. De opbrengst was € 415,60 die geheel ten goede komt aan de Hartekampgroep, die onlangs een mooie vissteiger mochten openen.


De prijswinnaars: Eerste: S. Niël met A. Talmon: 161 cm. Tweede J. Keijner met J. van der Aar: 138cm en derde H. Beet met J. van Dongen: 111 cm.

Alle deelnemers gingen met een grote glimlach naar huis. Sponsoren en alle vrijwilligers: reuze bedankt! Volgend jaar natuurlijk weer!