image description

*** VIDEO *** Schuiven moet hij !

Door Berthil Bos.

Het roofvisseizoen is weer begonnen en de snoek houdt zich nu graag in de ondiepere gedeelten van het water op. Laat dit nu net die stukken zijn waar je een fantastische sport kan hebben met streamers.

Deze harige beestjes zijn vaak visueel te volgen en dat maakt het alleen maar spannender. Je kan deze streamers presenteren met de vliegenhengel, maar ook met de spinhengel als je ze wat aanpast aan deze manier van vissen. Je kan er op diverse manieren mee vissen en vaak zijn ze dressuur doorbrekend.

We mogen ze weer foppen.

Nu zullen we van dressuur de eerste paar week minder last van hebben, omdat Esox een tijdje met rustgelaten is. Mijn IP-Streamers ……………………. zijn gebonden met natuurlijke materialen en dat geeft een geweldige actie onder water. Ook kan je het water opzuigend vermogen van dit materiaal goed gebruiken om de streamer met een spinhengel weg te zetten.


IP Tubefly’s kunnen je helpen met goed haken van de vis.

Soms is het moeilijk om de haak van de streamer in het vlees van de snoekenbek te penetreren. Dit ligt aan het feit dat de waterwolf het kunstaas tussen de kaken vastzet. Hard kunstaas glijdt vaak nog wel iets door, maar rubber en dus ook harig spul zit soms klemvast. Vooral met de soepele vliegenstok is het dan moeilijk prikken.


De vele tandjes kunnen de streamer vastzetten.

Nu met ik zeggen dat de lichte streamer vaak ver in de bek wordt gezogen en meestal wel een plek vindt om de snoek te haken. Zit hij wel klem en zit er geen beweging in het arme harig beestje, dan is een stinger een redelijke oplossing, maar de één houdt hiervan en de ander gruwelt bij deze oplossing. Hier komt nog bij dat als de streamer echt klem zit, er ook geen beweging in de stinger zit.


Een stinger kan helpen, maar...

Bekijk het filmpje en klik even op IP-Streamers voor een selectie goede spin en fly streamers.

ANDEREN LAZEN OOK