image description

*** VIDEO *** Maximaal effectief op grote snoek – Challenge

Wat is nu de meest effectieve manier van het belagen van (grote) snoek? Als je deze vraag aan de enthousiaste Werner Visser en Ytzen Zijlstra zou stellen dan zouden ze waarschijnlijk luidkeels in koor dood azen en trollen antwoorden. Door hun vangsten is onze nieuwsgierigheid gewekt. We besluiten hen een heuse challenge voor te schotelen: ‘vang twee 80+ snoeken’, succes boys!


Aan het einde van de dag blijkt die Challenge een lachertje te zijn voor deze twee.

CHALLENGE
In eerste instantie krabben de twee jonge Friezen zich even achter hun oren; twee snoeken van meer dan 80 cm… Het risico van falen ligt op de loer, maar binnen 5 tellen maakt een bezorgde frons plaats voor een glimlach vol zelfvertrouwen. “Die challenge, dat moet wel lukken”, zegt Ytzen zonder twijfel.

SNOEK AANPAK
“We starten met trollen”, legt Werner uit. “Omdat het water hier over het algemeen troebel is, vissen we graag met pluggen die een heftige actie hebben en fel van kleur zijn. De Ripple Profighter is daar een goed voorbeeld van. Die gaat aan de handhengel. Aan de steunhengel vis ik graag met een dieplopende Pikefighter. Die vissen we enorm dichtbij de boot, we hebben grofweg 5 meter lijn uitstaan. Het is hier niet dieper dan 1,5 meter, door zo dichtbij de boot met diepduikend kunstaas te vissen zijn we in staat het superstrak langs allerlei mogelijke schuilplaatsen te sturen.”


Bij hun dood aas visserij maken Ytzen en Werner graag gebruik van het nieuwe pakket van SPRO. Klik op de ingevoegde link om het hele pakket te bekijken.

TROLLEND SUCCES
Uit het niets blijkt de effectiviteit van die kort geviste steunhengel, de witte diepduikende Pikefighter van Werner wordt gegrepen door een gedrongen snoek die duidelijk te kort komt voor de Challenge, maar wel voor een brede glimlach zorgt. En vijftig meter verderop is het prijs bij Ytzen, een snoek die met zijn 78 cm eveneens net te weinig centimeters heeft om bij te dragen aan het voltooien van de scherpe challenge.


Een van de drie uit een indrukwekkende triple(!) hook-up!

DOOD AAS
“Dit lijkt me een geschikt stuk om met dood aas aan de slag te gaan, Werner”, zegt Ytzen. “Hier ligt overduidelijk een concentratie vis én vaak kun je met dood aas net de wat grotere vissen er tussenuit plukken en die hebben we nu nodig om de challenge te voltooien.”
Het resultaat van dit besluit is te zien in onderstaande video, veel kijkplezier!


Check hoe Ytzen en Werner te werk gaan om zoveel mogelijk grote snoeken te vangen.

WINNEN
Op het YouTube-kanaal van SPRO worden regelmatig video’s zoals deze geüpload, soms zelfs met fantastische winacties! Het loont dus zeker de moeite om jezelf even te abonneren zodat jij er voortaan als eerste bij bent.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder : Winters karperen
Willem Moorman -
image description
Weerspiegeling 86: Te hoge verwachtingen!
Willem Moorman -